ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους κάνουν την πρώτη δόση, να επιστρέψουν στην εργασία τους

Ο Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης
ΙΝΤΙΜΕ

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις αναστολές συμβάσεων του ανεμβολιαστου υγειονομικού προσωπικού, εξήγησε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι σε κάποιες κατηγορίες θα πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός».

Την τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία θα δίνεται δυνατότητα άρσης της αναστολής εργασίας των υγειονομικών με την προϋπόθεση της πρώτης δόσης του εμβολιασμού, παρουσίασε στη Βουλή ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Επειδή βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της είναι ο εμβολιασμός πρέπει να σας δώσω τα στοιχεία σήμερα το 90% των διασωληνωμένων είναι μη εμβολιασμένοι. Οι εμβολιασμένοι σε ποσοστά είμαστε στο 60% του γενικού πληθυσμού και κατά βάση στις μεγάλες ηλικίες είμαστε πολύ περισσότερο, άρα οι ευάλωτες ομάδες είναι εμβολιασμένες κι αυτές προστατεύονται και αν κάποιος πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν κάνει κάτι δεν έκαναν κάτι θα έπρεπε η αναλογία στις μεθ να ήταν αντίστοιχη. Στις ΜΕΘ βρίσκονται νεότερες ηλικίες» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στις αναστολές συμβάσεων του ανεμβολιαστου υγειονομικού προσωπικού εξήγησε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι σε κάποιες κατηγορίες θα πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός υπό την έννοια ότι δεν θα μπορείς να βρίσκεσαι και να παρέχεις υπηρεσίες σε κόσμο και στη στάθμιση μεταξύ της ατομικής σου επιλογής και της δημόσιας υγείας έχει προκριθεί ότι πρέπει να προέχει δημόσια υγεία».

Όπως εξήγησε, επειδή είχε δοθεί η δυνατότητα ώστε μέχρι τις 31 Αυγούστου όσοι έκαναν το πρώτο εμβόλιο να παραμένουν στο σύστημα, θα δοθεί η δυνατότητα και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με το που μπουν στην εμβολιαστική διαδικασία και κάνουν την πρώτη δόση να μπορούν να μπουν στο σύστημα. «Ήδη λαμβάνω στοιχεία για 1η και 2η Σεπτεμβρίου που υπάρχει κόσμος που έχει δηλώσει να πάει να εμβολιαστεί. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει επηρεαστεί σε ένα βαθμό από αυτό που άκουσε» ανέφερε.

Στο θέμα των προσλήψεων για στελέχωση ΜΕΘ ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν υπογράφει προσλήψεις, αλλά σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί να λειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό.

«Δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για τρεις μήνες με αυτή την τροπολογία κι αυτό που σας έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη αναστάτωση είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να δίνονται παροχές και υπηρεσίες σε ιδιώτες για τρίμηνο, για όσο διαρκεί η συγκεκριμένη διαδικασία και αυτό μπορεί να είναι τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών προσωπικού όσο και σε επίπεδο διαγνωστικών εξετάσεων και την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ αν υπάρξει πρόβλημα να μπορεί να γίνονται διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα. Όλη διαδικασία είναι για τρεις μήνες. Σας κοιτώ στα μάτια και θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν αποφασιστεί να υπάρξει σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι ένα νομοσχέδιο που θα πρέπει να το συζητήσουμε. Αυτό όμως είναι κάτι άλλο. Είναι η κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών που υπάρχουν για ένα τρίμηνο με δυνατότητα παράτασης ακριβώς γιατί υπάρχει αναστολή και μέχρι να ολοκληρωθεί αναστολή» ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα - Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Κυπαρισσία: Νεκρή, γυμνή και σε εμβρυακή στάση τοποθετήθηκε στο τσιμεντένιο τάφο η 42χρονη