ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μη γλείφεις εκεί που φτύνεις»: Η αντιπολίτευση «σφάζει» τον Ερντογάν για την εξωτερική πολιτική

Ερντογάν
AP

Σφοδρές αντιδράσεις από την τουρκική αντιπολίτευση για την εξωτερική πολιτική, με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να πραγματοποιεί σημαντική «στροφή» στην εξωτερική πολιτική, κάτι που τον καθιστά στόχο σκληρών επιθέσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά «ή μη φτύνεις, ή μη γλείφεις εκεί που φτύνεις», καθώς ολοκληρώθηκαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο.

Από πλευράς του ο Τούρκος πρόεδρος υπόσχεται επενδύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ετοιμάζεται να στείλει πρέσβη στην Αίγυπτο.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τα Εμιράτα. «Εμείς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαμε διμερή προβλήματα. Εμείς ποτέ δεν είχαμε αρνητική στάση απέναντι τους». Όσο για την Αίγυπτο τόνισε ότι «με την Αίγυπτο αν συμφωνήσουμε μπορούμε να κάνουμε βήματα για τον αμοιβαίο διορισμό πρέσβεων».

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να επιδιώκει συμμαχίες, προσεγγίζοντας την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και το Ισραήλ – χωρίς να αποκλείει συνάντηση με τον Ισραηλινό πρόεδρο, ακόμα και αν πριν όχι πολύ καιρό έκανε λόγο για «αιματοβαμμένα χέρια» σε σχέση με τους Παλαιστινίους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Η Ελλάδα πενθεί τον σπουδαίο μουσουργό

Θρίαμβος για τη Σάκκαρη - «Ισοπέδωσε» την Πλίσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Η δικτατορία των ηλιθίων και τα τηλε-σκουπίδια