ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κρανιδιώτης: Αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία, ξανά εκλογές

Φ. Κρανιδιώτης: Αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία, ξανά εκλογές

«Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στη Β' Πειραιά και τόνισε ότι αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές τότε θα ζητήσουν να γίνουν ξανά!

Μεταξύ άλλων είπε ότι «συνήθως ακούω διαρροές και παραπολιτικά και αυτά τα λένε ανεπάγγελτοι, αστράτευτοι, χωρίς αρχές, ιδέες και συντροφικό πνεύμα. Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει το Δεκέμβρη. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει γιατί οξύνονται τα προβλήματα και δεν μπορεί να υπάρξει ούτε μια μέρα καθυστέρηση. Το χειρότερο είναι η ακυβερνησία».

Αναφερόμενος στην αριστερά είπε ότι δεν είναι ιερή αγελάδα και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ έχει άποψη αν και σουρεαλιστική που μπορεί κάποιος να τη συζητήσει. Υπάρχουν όμως και οι ανανεωτικοί αριστεριστές που θέλουν να παίρνουν τα χρήματα , να ψηφίζουν για αυτούς οι γερμανοί και εμείς να μην κάνουμε αλλαγές. Έχει ιστορικές ευθύνες η αριστερά για πολλά. Το κέντρο της Αθήνας, το μεταναστευτικό, τον ανεύθυνο συνδικαλισμό, την ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας».

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε: «Η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί επί Καραμανλή δεν έκανε τις ήπιες μεταρρυθμίσεις τόσο γρήγορα όσο έπρεπε. Πολεμήθηκε άγρια από αυτούς που αργότερα έκαναν τα λάθη. Εφόσον επανεκκινήσουμε την οικονομία μπορούμε να αποφύγουμε πάρα πολλά πράγματα όπως περιοριστικές πολιτικές. Το βερεσέ τελείωσε. Όποιος λέει το αντίθετο είναι πολιτικός απατεώνας».

Για το θέμα των εκλογών και το δημοσκοπήσεων τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα. Πιστεύω ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι απολύτως εφικτή. Θα υπάρξει και συμπίεση των μικρότερων κομμάτων, στόχος των οποίων είναι να απομακρύνουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ. Συζήτηση για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές την ανοίγει το ΠΑΣΟΚ. Πάντως θα μπορούσαμε να ξαναπάμε σε εκλογές. Πρέπει πάση θυσία η χώρα να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ροή Ειδήσεων