ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δράση: Αρνητικό κλίμα για συνεργασία με Δημοκρατική Συμμαχία

Δράση: Αρνητικό κλίμα για συνεργασία με Δημοκρατική Συμμαχία

«Πιέζουν πολλοί για συνεργασία Δράσης και ΔΗΣΥ. Ο συλλογισμός τους απλός: 0,5 και 2,5 = 3», αναφέρει ανάρτηση της Δράσης στο Facebook.

«Διαπιστώνουν ότι οι δημόσιες δηλώσεις της Δράσης και της ΔΗΣΥ δεν διαφέρουν και τόσο. Η προοπτική δεν προκαλεί ενθουσιασμό. Μυρίζει πολιτικό τακτικισμό», σχολιάζει ο Στέφανος Μάνος.

«Εκλαμβάνει το 0,5 ως πρόβατα που θα μετακινηθούν αυτόματα όπως θα συμφωνηθεί γι αυτούς, από άλλους. Παραβλέπει ότι το 0,5 είναι και αυτό σε θέση να κάνει πρόσθεση. Αν το 0,5 ήθελε να προσχωρήσει στη ΔΗΣΥ επειδή θέλγεται από την προοπτική του 3 θα το είχε ήδη κάνει. Οι τακτικισμοί που δεν εμπνέουν μπορούν να οδηγήσουν σε 0,5 + 2,5 = 2.

Όχι, η συνεργασία έχει νόημα αν αλλάζει τους νόμους της αριθμητικής. Αν 0,5 + 2,5 = 5. Αν εμπνέει ότι κάτι ολοκληρωμένο νέο γεννιέται. Αν δημιουργεί την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα έχει διάρκεια που θα αντέξει στο χρόνο και στις δοκιμασίες. Προϋπόθεση για διάρκεια και αντοχές είναι σχέσεις αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης σε όλο το στελεχιακό δυναμικό και ξεκάθαρες διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν στη σχέση Δράσης και Φιλελεύθερης Συμμαχίας και γι αυτό η συνεργασία τους είναι γεγονός», τονίζει.