ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Σαμαρά στη… δεξιά!

«Πόλεμος» Σαμαρά στη… δεξιά!

Θετικός ο απολογισμός από το διήμερο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στην Ιβηρική Χερσόνησο

Το ενδεχόμενο μιας πολυκομματικής Βουλής και τα συστηματικά υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, έχουν σημάνει συναγερμό στη Συγγρού, που πια δεν περιορίζεται στις βολές προς την Αριστερά αλλά εξαπολύει σκληρή επίθεση και προς τα… δεξιά αυτής.

Το σύνθημα το έδωσε πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, που στην πρώτη του τηλεοπτική, προεκλογική, συνέντευξη αναφέρθηκε –χωρίς να το ονοματίσει- στο νεοσύστατο κόμμα Καμμένου, απαξιώνοντας το και χαρακτηρίζοντάς το κομματίδιο.

Τη σκυτάλλη παρέλαβαν τις επόμενες ώρες, πολλά στελέχη της ΝΔ, που φρόντισαν να κρατήσουν υψηλά τους τόνους, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, βρίσκονταν στο εξωτερικό. Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός , Θανάσης Νάκος, ο οποίος χρησιμοποιώντας προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τόνισε: «Δεν τον εμπιστεύομαι εγώ τον Καμμένο. Τον ξέρω από το '90, δεν τον εμπιστεύομαι. Με συγχωρείτε, αλλά ξέρω τον άνθρωπο. Το να ρίχνει φωτοβολίδες και να λέει διάφορα πράγματα, τα οποία είναι από συνωμοσιολογία έως πράγματα ανεφάρμοστα, εμένα προσωπικά μου προκαλεί γέλιο».

Πιο επιθετικός, ο πρώην υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος άφησε μάλιστα σοβαρούς υπαινιγμούς για τον ρόλο του κ. Καμμένου την περίοδο του χρηματιστηρίου. «Καταγγέλλουμε το χρηματιστήριο… καταγγέλλουμε τα cds, κάνουμε μηνύσεις και από την άλλη δεν κοιτάμε την καμπούρα μας», είπε, προσθέτοντας «Ας κοιτάξουν τα χρηματιστηριακά του 2000 και θα καταλάβουμε γιατί και ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι 50 βουλευτές που το ξέρουν, δεν το ξέρω μόνο εγώ. Αν δει κανείς το πόθεν έσχες του 2000-2002 θα καταλάβει. 280 εκατομμύρια δραχμές ήταν τα κέρδη του. Εγώ ξέρω ότι έχασα τα λεφτά μου, όπως και άλλοι συνάδελφοι».

«Δημαγωγό», χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο, η «νέα είσοδος» της Συγγρού, Άδωνις Γεωργιάδης, σε διαδοχικές -εχθές- ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, δείχνοντας πως η νέα αυτή κόντρα θα έχει διάρκεια, τουλάχιστον όλη την προεκλογική περίοδο.

Ο Πορτογάλος που … «διαφωνεί» με τις δημοσκοπήσεις

Οπλισμένος με τα καλά λόγια και την εμπιστοσύνη Ισπανών και Πορτογάλων αλλά και την «απόφαση» πως τα ζητήματα της ανάπτυξης και της λαθρομετανάστευσης είναι κοινά στον ευρωπαϊκό Νότο και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν, επέστρεψε χθες στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το διήμερο επαφών του στην Ιβηρική χερσόνησο.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως η Ελλάδα έχει στο πλευρό της δυο καλούς φίλους και συμμάχους με κοινά προβλήματα και κοινή επιθυμία εξεύρεσης λύσης ενώ το «γαλάζιο στρατηγείο», δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την απόφαση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Κοέλιο, να δηλώσει δημοσίως την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

«Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας. Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσφέροντας-κόντρα στις δημοσκοπήσεις- την πολυπόθητη… αυτοδυναμία, στη ΝΔ.