ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Δεν αποκλείεται νέος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδος - Τουρκίας

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Δεν αποκλείεται νέος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδος - Τουρκίας

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέο κύκλο διερευνητικών επαφών μέσα στον Οκτώβριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, απατώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr. Παράλληλα εξέφρασε για πρώτη φορά την ενόχληση της Αθήνας για την παρουσία του Ελπιδοφόρου στην τουρκική φιέστα στη Νέα Υόρκη.

Δεν απέκλεισε νέο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε δε, ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για το θέμα από το υπ. Εξωτερικών το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τη νέα τουρκική παρενόχληση ανοιχτά της Κρήτης στο πλοίο Nautical Geo που πραγματοποιούσε έρευνες και την έκδοση παράτυπης navtex, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το περιστατικό στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και πως η τουρκικές προκλήσεις βρίσκονται πάντα στην ατζέντα. «Η τουρκική προκλητικότητα θα τεθεί επί τάπητος στις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη», είπε.

«Η Αθήνα ενοχλήθηκε από την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια»

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη φιέστα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο «Τουρκικό Σπίτι» και κατά πόσο ενοχλήθηκε η Αθήνα. «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της», είπε και πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση».

Ερωτώμενος δε για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ρόδο: Η 31χρονη φοβόταν «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»-Την παρακολουθούσε ο 40χρονος

Πηγή Δεβετζή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά παράγοντας του αθλητισμού - «Κατέβασε το παντελόνι του και…»

Βέροια: Κάθισε σε πεζούλι να ξεκουραστεί και σκοτώθηκε