ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για ΑΜΚ ΔΕΗ: Το δημόσιο διατηρεί τον έλεγχο - Κεφάλαια πάνω από 2,3 δισ. ευρώ

Κυβερνητικές πηγές για ΑΜΚ ΔΕΗ: Το δημόσιο διατηρεί τον έλεγχο - Κεφάλαια πάνω από 2,3 δισ. ευρώ
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι δύο στόχοι που επιτυγχάνονται με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Δύο στόχοι επιτυγχάνονται με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ο οποία, πως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές παραδόθηκε στα πρόθυρα χρεοκοπίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν πλέον η Επιχείρηση είναι ένα διεθνές success story και μέσω της ΑΜΚ οι δύο στόχοι που επιτυγχάνονται είμαι οι εξής:

Αφενός το κράτος διατηρεί τον πραγματικό έλεγχο και αφετέρου θα πραγματοποιηθούν απαραίτητες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό του δικτύου για να προσφέρει τις υπηρεσίες που απαιτούν από μια τέτοια επιχείρηση οι πολίτες.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι πάνω από 2,3 δισ. ευρώ, που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε 2 αναπτυξιακές κινήσεις: α) Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας και β) Εξαγορές παραγωγικών μονάδων «πράσινης» ενέργειας στα Βαλκάνια.

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές, πως με την ΑΜΚ η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται περαιτέρω, αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και περιορίζει δραστικά και στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές. Παράλληλα, θα παράγει η ίδια φθηνότερο ρεύμα γεγονός που θα διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για πολίτες και επιχειρήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ξύπνησε» ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Linda Evangelista: Στο πλευρό της διάσημα μοντέλα μετά την παραμόρφωσή της - Μπράβο για το κουράγιο

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης