ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη γιγάντων για μια θέση στον ήλιο

Μάχη γιγάντων για μια θέση στον ήλιο

Τις πιο δύσκολες εκλογές στην ιστορία του δικομματισμού καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αγωνιούν όχι πια για την πρώτη θέση –όπως σε άλλες εποχές- αλλά για το θα αν εκλεγούν ή θα μείνουν εκτός Βουλής.

Έτσι, όσοι παραμένουν στις περιφέρειές τους έχουν ξεκινήσει από τώρα αγώνα δρόμου και συμμαχιών, ώστε να καταφέρουν να είναι από τους λίγους που θα κατακτήσουν μια θέση στο κοινοβούλιο.

Πολλά εξαρτώνται από το ποια περιφέρεια θα επιλέξει να εκλεγεί ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτές που «παίζουν» είναι: Α' Αθηνών, Α' Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Υπόλοιπο Αττικής.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου θα υπολογίσει ποιον πιθανώς εμποδίζει να μπει στη Βουλή. Κάποιοι όμως στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι ο πρώην πρόεδρος ακόμα το σκέφτεται αν θα είναι μέλος της επόμενης Βουλής…

Εκτός αυτού, βέβαιοι βουλευτές είναι οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Λιτζέρης.

Αυτοί που ανησυχούν ιδιαίτερα είναι οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Παντελής Οικονόμου.

Εκτός του κ. Ραγκούση, οι νέοι υποψήφιοι θα είναι οι Παύλος Γερουλάνος, Έλενα Παναρίτη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα ανανεωθούν σε μεγάλο βαθμό σε όλη την Επικράτεια από στελέχη του κόμματος που παραμένουν μέλη του και είναι γνωστά στις τοπικές κοινωνίες.