ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Yπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας η πλειοψηφία των πολιτών

Νέα δημοσκόπηση από την Marc
Τι απαντούν οι πολίτες στη νέα δημοσκόπηση της Marc
Intime News

Δημοσκόπηση: Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία

Στο 12,8% βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ANT1. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 8 Οκτωβρίου σε 1.007 νοικοκυριά.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Άλλο κόμμα βρίσκεται στο 5,4% και άκυρο-λευκό 2,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Marc «βλέπει» ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%, το Κίνημα Αλλαγής στο 8%, το ΚΚΕ στο 6,5%, η Ελληνική Λύση στο 5,5%, το ΜέΡΑ25 στο 3,5% και άλλο κόμμα στο 8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει με υψηλό ποσοστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας 50,4% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 28.2%. Το 21,4% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Με «καλό μάτι» βλέπουν οι πολίτες την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας με το 53% να την χαρακτηρίζει θετικά και το 22,1% μάλλον θετικά. Από την άλλη πλευρά Το 12,1% βλέπει την συμφωνία αρνητικά και το 7,5% μάλλον αρνητικά, ενώ το 5,2% δεν απάντησε.

Αναφορικά με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μποδάνου οι πολίτες στο 70,3% συμφωνούν πως ήταν σωστή απόφαση, ενώ το 6,5 μάλλον σωστή. Ως λάθος απόφαση την χαρακτηρίζει το 8,6% και μάλλον λάθος το 2,9%.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας κρίνουν σωστή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή Μπογδάνου, έναντι 15,8% που την κρίνει λανθασμένη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ξανά σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Νέος κίνδυνος για πλημμύρες

Γλυκά Νερά: Ηχητικό ντοκουμέντο - Το τηλεφώνημα του πιλότου στην Αστυνομία, «Βοήθεια, ασθενοφόρο»

Σαρωνίδα: Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που έπεσε θύμα διάρρηξης στη μονοκατοικία του