ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε νευρική κρίση το ΚΙΝΑΛ λόγω Παπανδρέου - Δεν κάνουν πίσω οι υποψήφιοι

ΚΙΝΑΛ Παπανδρέου υποψήφιοι
Σε νευρική κρίση του ΚΙΝΑΛ λόγω των κινήσεων του Γ. Παπανδρέου
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΙΝΑΛ: Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των υποψηφίων.

Σε νευρική κρίση βρίσκεται το κίνημα Αλλαγής μετά τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει την απόσυρση των υποψηφίων από την κούρσα για την ανάδειξη προέδρου για να κατέβει ο ίδιος.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των υποψηφίων αλλά και στελεχών του κόμματος, οι οποίοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς πρόκειται για απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε μέσω τηλεφώνου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο των επαφών που επιθυμεί να έχει με όλους τους υποψήφιους για την αρχηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου εάν επιδιώκει τη χρονική μετάθεση της διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου με τον τρόπο που κινείται, ωστόσο εκείνος απάντησε αρνητικά. Οι δυο άνδρες πάντες θα έχουν και νέα συνομιλία, σήμερα ή αύριο, μέσω zoom.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «οι πρώην πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης, οφείλουν να κάνουν ότι και η πρόεδρος Γεννηματά: Να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Εν τω μεταξύ μια ώρα κράτησε η επικοινωνία που είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υποψήφιο για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Γερουλάνο και όπως ανακοίνωσε ο δεύτερος, «σήμερα, δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης. Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Όμως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι όπως ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Ομοίως δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί ούτε ο κ. Χάρης Καστανίδης με τον οποίο έχει μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Παπανδρέου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο «κοινωνικό μέρισμα»: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Ποιοι θα το λάβουν

Η Λάρισα θα γίνει Αλγερία και η Πάτρα... Καραΐσαλι της Τουρκίας - Κλιματική αλλαγή

J2US: Ποιο ζευγάρι αποχώρησε - Ο ρόλος - έκπληξη της Κατερίνας Καινούργιου και οι δύο καλεσμένοι