ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Υποψηφιότητα με 20.000 υπογραφές για τον Ανδρουλάκη, 7.000 συγκέντρωσε ο Χρηστίδης

Ανδρουλάκης - Χρηστίδης
Νίκος Ανδρουλάκης - Παύλος Χρηστίδης το 2014
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Κίνημα Αλλαγής: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης. «Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής μας αντεπίθεσης», δήλωσε ο πρώτος «restart με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση», υποστήριξε ο δεύτερος.

Με την προσκόμιση των απαραίτητων υπογραφών ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιότητας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ από τους Νίκου Ανδρουλάκη και Παύλο Χρηστίδη, την Πέμπτη (21.10). Στην κατάθεση της υποψηφιότητας του προχώρησε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετά το… κρυφτούλι που διήρκησε αρκετά 24ωρα αποφάσισε να επισημοποιήσει την πρόθεσή του το βράδυ της Τετάρτης.

Ανδρουλάκης και Χρηστίδης, προχώρησαν σε δηλώσεις για την υποψηφιότητά τους με τον πρώτο να υπογραμμίζει την ανάγκη για όραμα και κατεύθυνση προς το μέλλον και τον δεύτερο να αναφέρεται στο restart που χρειάζεται η μεγάλη δημοκρατική παράτξη.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας.

Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.

Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!

υποψηφιότητα ανδρουλάκη
Η κατάθεση της υποψηφιότητας του Νίκου ΑνδρουλάκηINTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη

7000 τιμητικές υπογραφές.

Ενα ευχαριστώ είναι λίγο.

Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

- για κοινωνική δικαιοσύνη

- για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

- για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

- για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ' τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας.

υποψηφιότητα χρηστίδη
Η κατάθεση της υποψηφιότητας του Παύλου ΧρηστίδηINTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκάγκα - Κορονοϊός: Ο χάρτης των νοσηλειών στη Μακεδονία – Τα ποσοστά σε εμβολιασμένους και μη

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1

Ρoή Ειδήσεων