ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπαθανασίου: Προκαλούν πάλι όσοι μας οδήγησαν στη φτώχεια

Γ. Παπαθανασίου: Προκαλούν πάλι όσοι μας οδήγησαν στη φτώχεια

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου για το πόρισμα της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009.

Στο πόρισμα αποδίδονται στον κ. Παπαθανασίου πολιτικές ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό. «Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα, ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας υποστήριξε ότι η ΝΔ το 2009, παρά τα λάθη της είπε την αλήθεια και ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει μέτρα. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ «ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα. Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα», κατέληξε ο κ. Παπαθανασίου.