ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: «Κείμενο-οπερέτα» το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

Γ. Μιχελάκης: «Κείμενο-οπερέτα» το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

Να απολογηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας το πόρισμα της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009.

«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη δήθεν «Εξεταστική» δικαίωσαν τις ενστάσεις της ΝΔ και «απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009, και «υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν». Επίσης, αγνόησαν τις καταγγελίες μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και αδιάσειστα στοιχεία, όπως «οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ», ευρωπαϊκά κείμενα, ενώ αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.

«Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν - και δικαιούνται - να μάθουν όλη την αλήθεια», επισήμανε ο κ. Μιχελάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης κατήγγειλε τις «ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ» και επανέλαβε «τη δέσμευση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι - αμέσως μετά τις εκλογές - θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».