ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πόρισμα του ΛΑΟΣ για το έλλειμμα του 2009

Το πόρισμα του ΛΑΟΣ για το έλλειμμα του 2009

Ευθύνες τόσο στη διακυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει στο πόρισμά του για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 το ΛΑΟΣ.

Παρότι όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Αθ. Πλεύρης δεν κατέστη δυνατή η άντληση ασφαλών συμπερασμάτων, οι ευθύνες βαρύνουν και τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Αν η ΝΔ λάμβανε το πρώτο εννεάμηνο του 2009 τα απαραίτητα μέτρα και δεν έκρυβε το πρόβλημα και αντίστοιχα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρούσε άμεσα μετά τις εκλογές του 2009 στις απαιτούμενες τομές, ενδεχομένως η χώρα να απέφευγε την έξοδο από τις αγορές και την είσοδο της στο μηχανισμό στήριξης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εκτιμά πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχε σύνταξη πορίσματος, αλλά απλά μία συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού για μία επόμενη επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης υπογραμμίζει την απροθυμία της επιτροπής να εξετάσει, ή έστω να ζητήσει τη γνώμη των πρώην πρωθυπουργών, των οποίων οι κυβερνήσεις τους εμπλέκονται με τη διαμόρφωση του χρέους και του ελλείμματος το 2009.

Για τον Γ. Παπανδρέου σημειώνει ότι ο φάκελος που απεστάλη από την Εισαγγελία στη Βουλή των Ελλήνων, τον κατονομάζει ρητώς ως τυχόν ύποπτο για την τέλεση ενδεχομένων ποινικών αδικημάτων.