ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός παράγοντας στο Newsbomb.gr: Όχι σε lockdown, στήριξη ΕΣΥ –Παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ

Όχι σε lockdown, στήριξη ΕΣΥ –Παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ
Δεν αποκλείονται πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο
Intime News

«Η χώρα και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν», υπογράμμισε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στο Newsbomb.gr, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως στην παρούσα φάση η στρατηγική επικεντρώνεται στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως είπε, η πίεση στα νοσοκομεία θα ενταθεί γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αφενός τη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών και αφετέρου την επίταξη ιδιωτών γιατρών. Ερωτώμενος αν υπάρχει σκέψη για περιοριστικά μέτρα ή τοπικά lockdown, ο κυβερνητικός αξιωματούχους απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείονται πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, οι οποίες, όμως δεν θα περιορίζουν στο ελάχιστο τις ελευθερίες των εμβολιασμένων. Επίσης άφησε ανοιχτό παράθυρο στα σούπερ μάρκετ να περιοριστεί ο αριθμός των καταναλωτών που εισέρχονται στο εσωτερικό αναλόγως της χωρητικότητας του καταστήματος. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, καθώς εκτιμάται πως η συμμόρφωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση στο ποσοστό του εμβολιασμού τις τελευταίες ημέρες. Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να πειστούν οι επιφυλακτικοί και να σπεύσουν να εμβολιαστούν, εν θα δοθεί έμφαση και στην πραγματοποίηση της τρίτης δόσης.

Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν κλειστεί 175.000 νέα ραντεβού για 1η δόση, δηλαδή μια αύξηση κατά 185%, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, τόνισε ότι ταυτόχρονα, υπάρχει και μια αύξηση 200% στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση, καθώς κλείστηκαν 275.000 ραντεβού. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι σήμερα και μέχρι το απόγευμα είχαν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περισσότερα από 55.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «ξεπεράσαμε τους 13.130.000 εμβολιασμούς, πάνω από 6.715.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί στο 64% του γενικού πληθυσμού και 73,5% του ενήλικου πληθυσμού». Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 69,2% στον γενικό πληθυσμό και 80,7% στον ενήλικο.

Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.430.000 πολίτες, δηλαδή το 61,2% του γενικού πληθυσμού και το 70,2% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 65,6% του γενικού πληθυσμού και 75,5% του ενήλικου πληθυσμού. Σχετικά με την τρίτη δόση, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 460.000 πολίτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Η Βίκυ Σταμάτη άλλαξε το επώνυμό της

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά