ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγώνας δρόμου» της Βουλής έως τη Μ. Τετάρτη

«Αγώνας δρόμου» της Βουλής έως τη Μ. Τετάρτη

Δύο εβδομάδες μεσολαβούν μέχρι το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, που όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

Κι ενώ οι βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν κρίσιμα νομοσχέδια, «μπάχαλο» έχει προκαλέσει ο τεράστιος όγκος των νομοθετημάτων αλλά και η κατάθεση τροπολογιών, συχνά άσχετων και πελατειακών.

Παρότι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος διεμήνυσε στους υπουργούς να περιοριστούν μόνον στα νομοσχέδια που απορρέουν από τις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών, η κατάσταση δεν δείχνει να μπορεί να ελεγχθεί.

Η νομοθετική διαδικασία γίνεται σε κλίμα άγριας προεκλογικής αντιπαράθεσης, ενώ η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, δια της Φώφης Γεννηματά στην συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δείχνει το κλίμα πόλωσης το οποίο θα επικρατήσει στο δρόμο μέχρι τις κάλπες.

Οι εκκρεμότητες μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα ταξί, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας –που υπερβαίνει τις 900 σελίδες-.

Επίσης, την Παρασκευή και τη Μεγάλη Δευτέρα σειρά έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το νομοσχέδιο αυτό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και το τελευταίο της παρούσας Βουλής, αφού τη Μεγάλη Πέμπτη, με βάση το σχεδιασμό, θα διαλυθεί η Βουλή για να γίνει η προκήρυξη εκλογών.

Σε εκκρεμότητα μένει ο χρόνος κατά τον οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Δευτέρα.