ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος για ατύχημα F-16: Η απώλεια πιλότου είναι αφόρητη, ανυπολόγιστη -Ευτυχώς αποφεύχθηκε

Παναγιωτόπουλος για ατύχημα F-16: Η απώλεια πιλότου είναι αφόρητη, ανυπολόγιστη -Ευτυχώς αποφεύχθηκε

Στην επιτυχή εγκατάλειψη του μαχητικού F-16 Block 52+ στην Ανδραβίδα αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για τη συμφωνία με το Ισραήλ για την Βάση Εκπαίδευσης στην 120 Πτέρυγα Μάχης στην Καλαμάτα.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» περιέγραψε τις συνθήκες του ατυχήματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι ο πιλότος είναι σώος, επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας κρίνεται ότι είναι πιο πολύτιμο από τα μέσα.

«Η απώλεια ενός πιλότου είναι αφόρητη, ανυπολόγιστη και ευτυχώς χθες αποφεύχθηκε», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας το χθεσινό ατύχημα του πολίτου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα.

«O χειριστής επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στο διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, ο διάδρομος σχεδόν δεν φαινόταν! Κατά την τελευταία απόπειρα και ενώ είχε σχεδόν ακουμπήσει στο έδαφος, το αεροσκάφος παρουσίασε κλίση με τάση να φύγει εκτός διαδρόμου. Ο πύργος ελέγχου έδωσε εντολή εγκατάλειψης. Την τρίτη φορά που δόθηκε η εντολή, ο χειριστής το εγκατέλειψε. Ευτυχώς είναι καλά γιατί έγινε από χαμηλό ύψος η εκτίναξη καθίσματος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο με τους επτά νεκρούς και οκτώ τραματίες στην Εγνατία: Εικόνες ντοκουμέντο

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία