ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aπέσυρε την τροπολογία για τα βυτιοφόρα ο Μ. Βορίδης

Aπέσυρε την τροπολογία για τα βυτιοφόρα ο Μ. Βορίδης

Έπειτα από πρωθυπουργική παρέμβαση, o υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδης απέσυρε την τροπολογία για τα βυτιοφόρα.

Ειδικά σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ΥΜΔ διευκρινίζει ότι η πρόσβαση στην ειδική κατηγορία βυτίων υγρών καυσίμων έχει απολύτως απελευθερωθεί και όποιος επιθυμεί μπορεί να αιτηθεί την έκδοση νέας άδειας, οποιασδήποτε κατηγορίας και οποιουδήποτε βάρους, πληρώνοντας ένα μικρό διοικητικό παράβολο 1.000 ευρώ (ή πεντακοσίων εάν διαθέτει ήδη μία άδεια).

Η τροπολογία αφορά αποκλειστικά σε αλλαγές σε κατόχους παλιών αδειών, σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα και δεν έχει καμία σχέση με τις νέες άδειες που εκδίδονται.

Κατά το υπουργείο, σκοπός της ρύθμισης είναι αφενός να ενθαρρυνθεί η έκδοση νέων αδειών και ο περιορισμός της δευτερογενούς αγοραπωλησίας αδειών και να προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια μέσω της αδειοδότησης βυτιοφόρων τα οποία ανήκουν στην πλέον σύγχρονη, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά, κατηγορία EURO 5.

Ακόμη ο κ. Γ. Σταυρόπουλος μετά από επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, ήλθε σε επαφή με την Α. Διαμαντοπούλου, τον Γ. Κουτρουμάνη και τον Στ. Γιαννίτση και τους ζήτησε σε ό, τι αφορά στα δικά τους νομοσχέδια να μη γίνονται δεκτές οι τροπολογίες που δεν έχουν συνάφεια με το αντικείμενο.

Σχετικά με τις υπόλοιπες τροπολογίες, ο κ. Γ. Σταυρόπουλος συνέστησε στους υπουργούς πριν τις καταθέτουν να τις στέλνουν πρώτα στον υπουργό.