ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική επιτροπή για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις: Με κόντρα για το προεδρείο η πρώτη συνεδρίαση

Εξεταστική επιτροπή
Ξεκίνησε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής περί κονδυλίων στα ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων
INTIME

Ξεκίνησε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής περί κονδυλίων στα ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων

Με την εκλογή προεδρείου και τη συζήτηση διαδικαστικών θεμάτων ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» η οποία συστάθηκε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε με «κόντρα» ως προς την εκλογή του προεδρείου, με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να ζητά διακομματικό προεδρείο και τους κυβερνητικούς βουλευτές να διαφωνούν επικαλούμενοι τον Κανονισμό της Βουλής.

«Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε με το καλημέρα, κατά την εκλογή του προεδρείου, τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτό, με προφάσεις και προσχήματα, τη στιγμή που ούτε ο κανονισμός της βουλής το απαγορεύει αλλά και το αναθεωρημένο Σύνταγμα το επιτάσσει. Απομονωμένη πολιτικά η Ν.Δ. απέρριψε την πρόταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο. Με άλλα λόγια, η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να ελέγξει τον τρόπο ελέγχου της από την αντιπολίτευση! Ο φόβος της πλειοψηφίας είναι εμφανής για τον έλεγχο της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και την χειραγώγηση των ΜΜΕ με αδιαφάνεια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» τόνισαν οι βουλευτέςτου ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή.

Η επιτροπή απαρτίζεται συνολικά από 29 βουλευτές εκ των οποίων

  • 15 είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (Γ. Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δ. Καιρίδης, Γ. Κεφαλογιάννης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Μελάς Α. Μπαρτζώκας, Χρ. Μπουτσικάκης, Α. Νικολακόπουλος, Χ. Παπαδημητρίου, Κατ. Παπακώστα, Β. Σπανάκης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης, Φ. Φόρτωμας),
  • 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Γκαρά, Μ. Κάτσης, Β. Κόκκαλης, Θ. Ξανθόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Θ. Τζάκρη, Γ. Τσίπρας, Μ. Χατζηγιαννάκης),
  • 2 από το ΚΙΝΑΛ (Γ. Καμίνης, Δ. Μπιάγκης) και
  • ένας από το ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα), Ελληνική Λύση (Κ. Χήτας), MέΡΑ25 (Φ. Μπακαδήμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Αυτές είναι οι νέες οδηγίες για την τρίτη δόση – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Ραπτόπουλος