ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Σήμερα στην ΕΡΤ το debate – Οι πέντε θεματικές και η διαδικασία

Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής: Στις 10 το βράδυ ξεκινά το debate των πέντε εκ των έξι υποψηφίων στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο – Απών ο Γιώργος Παπανδρέου
INTIME

Κίνημα Αλλαγής: Στις 10 το βράδυ ξεκινά το debate των πέντε εκ των έξι υποψηφίων στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο – Απών ο Γιώργος Παπανδρέου

Στις 10 το βράδυ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί, στην ΕΡΤ, το προεκλογικό debate των πέντε εκ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Παρόντες θα είναι οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, οι οποίοι πρόκειται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (ACTION24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά (ΕΦΣΥΝ).

Τον συντονισμό του debate θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου.

Απών από το debate θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διαφώνησε με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο και λίγο πριν τη διεξαγωγή του θα έχει ανοικτή συζήτηση με νέους στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους, οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν παραπάνω της μιας ερωτήσεις, καθώς και να ζητήσουν διευκρινήσεις επί των απαντήσεων των υποψηφίων.

Debate των υποψηφίων για το Κίνημα Αλλαγής: Οι τέσσερις θεματικές

Η συζήτηση και οι ερωτήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας - Οικονομική κρίση - Κλιματική αλλαγή - Ενεργειακή κρίση - Δημογραφικό
  • Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα - Η σχέση με την Τουρκία - Μεταναστευτικό
  • Δημοκρατία - Θεσμοί - Δικαιοσύνη - Πολιτικό Σύστημα - Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση - Νέες τεχνολογίες.
  • Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό- Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες - Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Το μέλλον της παράταξης- Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία- Η επόμενη μέρα.
  • Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Debate των υποψηφίων για το Κίνημα Αλλαγής: Η διαδικασία

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγης με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας θα μπορούν να σχολιάζουν για σχεδόν ένα λεπτό τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους.

To debate θα ολοκληρωθεί με απευθείας διάλογο μεταξύ τους. Εκεί ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ρωτήσει όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει.

Όλες οι απαντήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,5 λεπτό και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μισό λεπτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προειδοποίηση ΠΟΥ - «Υψηλός ο κίνδυνος, κρούσματα και σε εμβολιασμένους»

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)