ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανέτα προς Αβραμόπουλο: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Πανέτα προς Αβραμόπουλο: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ και το υπό διαμόρφωση νέο γεωπολιτικό περιβάλλον, όπου κεντρική θέση έχει η πολιτική για την ενέργεια κυριάρχησαν στη συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον αμερικανό ομόλογό του Λ. Πανέτα.

«Αναδεικνύουμε τη σημασία του Κυπριακού ως ενός εκ των προβλημάτων που πρέπει άμεσα να λυθεί για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ.

«Το εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας , παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα και πλέον αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή. Θα είναι πάντοτε στην υπηρεσία της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο ίδιος είπε ότι ο Λ.Πανέτα τον «διαβεβαίωσε εκ μέρους του Πενταγώνου για την αμέριστη βοήθεια στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».
Τον υπουργό συνοδεύει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος, ο οποίος συναντάται με τον αμερικανό ομόλογό του. Οι στρατηγοί, όπως προανήγγειλε ο υπουργός «εστιάζουν στις τεχνικές λεπτομέρειες της πολιτικής συμφωνίας».