ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κόντρα Κουτρουμάνη – Νικολόπουλου στη Βουλή

Σφοδρή κόντρα Κουτρουμάνη – Νικολόπουλου στη Βουλή

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.

Αφορμή στάθηκε καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, ότι γίνονται προεκλογικές προσλήψεις στο υπουργείο (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.α.).

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να παύσουν κατά την προεκλογική περίοδο αναθέσεις και προκηρύξεις προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι τόσα χρόνια λίμναζαν εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ και τώρα «σας έπιασε η αξιοσύνη να προχωρήσετε τα έργα». Ταυτόχρονα επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για απροθυμία να ενημερώσει σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων τονίζοντας: «Δεν τιμά το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου μια τέτοια στάση».

Οι αναφορές του εισηγητή της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας ο οποίος κάλεσε τον κ. Νικολόπουλο να καταθέσει έστω και μία περίπτωση πρόσληψης, μετάθεσης ή μετάταξης που έγινε αυτές τις ημέρες. Ο κ. Κουτρουμάνης απέρριψε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει καμία σχετική μεταβολή στο υπουργείο του.

«Εσείς είχατε μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε παραμάγαζο και διορίζατε εργαζόμενους με την υπόσχεση να τους μονιμοποιήσετε σε πέντε μέρες» είπε ο υπουργός.

«Παραδεχθήκατε τη μισή αλήθεια» ανταπάντησε ο κ. Νικολόπουλος.

Αναφορικά με το θέμα του ΕΣΠΑ, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το ΕΣΠΑ με απορροφητικότητα 0,5% το 2009 και έχει φτάσει πλέον σχεδόν στο 40%. «Τι θέλετε να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε τις εκλογές;» είπε και πρόσθεσε ότι όλες οι προσλήψεις στα προγράμματα του ΕΣΠΑ γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.