ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Για ποιο λόγο καθυστερεί η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης;

ΚΙΝΑΛ Κατρίνης Ταμείο Ανάκαμψης
Εξηγήσεις ζητά το ΚΙΝΑΛ.
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ζητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Για «κυβέρνηση- απλό παρατηρητή» και υπουργούς που «στρουθοκαμηλίζουν» μπροστά στο πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων που φέρνει σε απόγνωση τους καταναλωτές, έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για αδράνεια, τη στιγμή που «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσιάζουν πτώση τζίρου 30%, καλούνται να αποπληρώσουν οφειλές και υποχρεώσεις 11 δισ. το επόμενο τρίμηνο και δεν ενισχύονται με μέτρα ρευστότητας λόγω και των ασφυκτικών όρων δανειοδότησης από τις τράπεζες, με ορατό τον κίνδυνο επιβίωσής τους το επόμενο διάστημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν εκταμιεύτηκε η 1η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 1,718 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, όπως η ίδια είχε εξαγγείλει, τη στιγμή που «η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη τη γρήγορη απορρόφηση των πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ρώτησε ευθέως αν η συγκεκριμένη αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με την εκταμίευση των δόσεων ή στην όχι και τόσο καλή δημοσιονομική εικόνα της χώρας, σημειώνοντας ότι αναβλήθηκαν και οι προγραμματισμένες σχετικές αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»