ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή
Από το βήμα της Βουλής θα κάνει νέα παρέμβαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παρέμβαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 θα μιλήσει σήμερα στις 13:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού θα γίνει στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει χθες νέα μέτρα προκειμένου, ενόψει των εορτών, να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Στη χθεσινή εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και προχώρησε σε ανακοινώσεις. Όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Οι εξαιρέσεις

Στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το πρόστιμο των 100 ευρώ εξαιρούνται:

  • όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από και
  • όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, σύμφωνα την υπό στοιχεία ΔΙα/Γ.Π.οικ.50933/13.8.2021 κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (Β 3794), όπως εκάστοτε ισχύει».
  • «Ειδικώς τα άτομα με αναπηρία που αδυνατούν να υποβληθούν στη διαδικασία του εμβολιασμού για αντικειμενικούς λόγους, που σχετίζονται με την πραγματική τους κατάσταση, ως συνέπεια των παθήσεών τους, όπως οι βαριές περιπτώσεις αυτισμού και επιληψίας, δύνανται να εξαιρούνται από υποχρέωση εμβολιασμού, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του θεράποντος ιατρού τους και κατόπιν έγκρισης από τις επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης.
  • Δεν εμπίπτουν, επίσης, στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος οι κατηγορίες εργαζομένων που υποχρεούνται εμβολιασμό κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130).

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προβλέπει, επίσης, ότι όσοι διενεργούν τον εμβολιασμό τους έως την 15η ημέρα του μήνα θα πληρώνουν πρόστιμο 50 ευρώ αντί για 100 ενώ όσοι κάνουν το εμβόλιο από την 16η ημέρα του μήνα θα πληρώνουν 100 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι 60 και άνω εξαιρούνται – Ποιοι θα πληρώνουν μισό το πρόστιμο

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Ρoή Ειδήσεων