ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία και αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Αισιοδοξία και αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα οι τελικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει η Μεγάλη Τετάρτη οπότε και θα οριστικοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ παρατηρείται εμφανής αισιοδοξία στα στελέχη του κλειστού πυρήνα συνεργατών του προέδρου, αφού στο κόμμα έρχονται νέες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να δίνει ώθηση στο Κίνημα και να κλείνει την ψαλίδα με την Νέα Δημοκρατία. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στον σημερινό «πρωινό καφέ», που θα πιει ο κ. Βενιζέλος με στενούς συνεργάτες του.

Η κατάσταση σε μερικούς από τους νομούς της Επικράτειας έχει μέχρι στιγμής ως εξής:

Νομός Τρικάλων

Και οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Μερεντίτη, Μαγκούφης και Χάιδος ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για νέες υποψηφιότητες.

Β' Αθήνας

Εκεί τα πράγματα ξεκαθαρίζουν με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις και δύο νέα πρόσωπα να εμφανίζονται: οι άσπονδοι φίλοι κ. Δημήτρης Ρέππας και κ. Γιάννης Ραγκούσης. Ο τελευταίος δηλώνει ευθαρσώς ότι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ευρώπης, όμως ο κ. Ρέππας αντιδρά θεσμικά και περιμένει την απόφαση του προέδρου όταν ερωτάται.

Αρκαδία

Μετά την απόφαση του κ. Ρέππα να φύγει από τον νομό που παραδοσιακά εκλέγεται, όλα δείχνουν ότι ο «σκληρός» βενιζελικός κ. Κωνσταντινόπουλος… παίζει μπάλα μόνος του. Η Ιπποκράτους τού παρέχει όση στήριξη επιθυμεί και μάλλον είναι απίθανη μια υποψηφιότητα που θα του δημιουργήσει προβλήματα.

Α' Αθήνας

Η αποχώρηση της κυρίας Φώφης Γεννηματά αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους υπόλοιπους να δράσουν όπως θέλουν. Η περίπτωση Γερουλάνου έχει δυναμική, αλλά ως παπανδρεϊκός πρέπει να πείθει κάθε φορά ότι δεν είναι… κηπουρός. Ο κ. Σκανδαλίδης προηγείται σταθερά με την κυρία Διαμαντοπούλου να ακολουθεί.

Βόλος

Στην περιοχή της Μαγνησίας οι κκ. Καρτάλης και Ζήση έρχονται αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, του Ολυμπιακού Βόλου. Όπου βρεθούν και όπου σταθούν ακούν την μόνιμη επωδό του υποβιβασμού του ιστορικού αθλητικού συλλόγου. Και οι δύο κρατούν αποστάσεις από τις επιλογές Γερουλάνου και όποιος κρατήσει τις μεγαλύτερες θα μπει στη Βουλή. Το όνομα του κ. Καρτάλη πάντως ακούγεται και για το Επικρατείας.

Υπόλοιπο Αττικής

Η αποχώρηση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου σηματοδότησε και την έκφραση ενδιαφέροντος για την συγκεκριμένη περιφέρεια από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η υποστήριξη μόνο του αντιπροέδρου στο πρόσωπό του δεν αρκεί – αν δεν αποτελεί βαρίδι. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θέλει και τη στήριξη ενός ακόμα στελέχους. Γι’ αυτό αποτάθηκε στην κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εκείνη όμως αρνήθηκε να τον συνδράμει στην προσπάθειά του και γι’ αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου με μόνη τη στήριξη Πάγκαλου ίσως έχει την τύχη της συζύγου του αντιπροέδρου, η οποία όταν κατέβηκε για δήμαρχος της περιοχής δεν πρόλαβε να πάει ούτε στον δεύτερο γύρο…