ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός

Αλέξης Τσίπρας
Μετωπική σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε και στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται σε «πανικό» και ότι αλλάζει άποψη από τη μία μέρα στην άλλη.

«Αποκαλείται ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία. Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία. Γιατί και λάθος σήματα δώσατε, και αποφάσεις δεν πήρατε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει και το οποίο δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε. Δεν μπορείς να χτίσεις κλίμα εμπιστοσύνης, όταν από την πρώτη στιγμή είστε εσείς που δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας, όταν παραβιάζετε τα μέτρα που νομοθετείτε. όταν αντιμετωπίζετε την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης ΜΜΕ για να φτιάξετε καθεστώς. Και σήμερα κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν. Σας προβληματίζει ότι δεν προχωρά ούτε η απογραφή επί των ημερών σας; Κρίση εμπιστοσύνης, έλλειμμα αξιοπιστίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους συνταξιούχους ότι θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη και έδωσε το ένα δισ. για να καλύψετε τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Είσαστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει και για αυτό αντιδράτε κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχω συμβούλους που λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους. Οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κομματικοί ταγοί. Σήμερα διάβασα τον κ. Μόσιαλο, που είναι σύμβουλός σας που λέει ότι είναι λάθος το 100άρι και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους. Συμφωνείτε;», ρώτησε τον πρωθυπουργό.

Συνέχισε, μάλιστα, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν συμφωνεί με τον κ. Παυλάκη που είναι σύμβουλός του και που λέει να προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown. «Οι επιστήμονες διατυπώνουν τις απόψεις τους ασχέτως πολιτικής σκοπιμότητας, χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας. Εσείς όμως απαξιώσατε τους επιστήμονες και τους αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας και απο τις αποφάσεις που είναι αποκλειστικά δικές σας. Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος «καυγάς» Μητσοτάκη - Πολάκη στη Βουλή (vid)

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός