ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι αυταπάτες του Γιώργου Παπανδρέου και η σκληρή πραγματικότητα

Ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου
Intime

Μάλλον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε συνυπολογίσει πως δεν μπορούσε να ξεχαστεί ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων

Ονειρο ήταν και πάει. Η φράση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου που είχε πιστέψει ότι θα έβγαινε νικητής και μάλιστα με άνεση στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Μάλλον ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε συνυπολογίσει πώς δεν μπορούσε να ξεχαστεί ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων, φέρνοντας μάλιστα και το ΔΝΤ. Και μπορεί να μην είναι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι βίωσε η Ελλάδα τα 10 μνημονιακά χρόνια, ωστόσο η εικόνα από το Καστελόριζο στις 23 Απριλίου του 2010 έχει μείνει ανεξίτηλη στην πλειοψηφία των πολιτών. Και όσο και αν προσπάθησε ο Γιώργος Παπανδρέου να αποτινάξει από πάνω του τη θλιβερή εκείνη Παρασκευή, δεν τα κατάφερε.

Το περίεργο είναι πως οι συνεργάτες του όλες τις προηγούμενες ημέρες εκτιμούσαν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν ο νικητής. Ή είχαν αυταπάτες ή πόνταραν κάπου αλλού και δεν τους βγήκε. Μπορεί το όνομα Παπανδρέου να είναι βαρύ, όμως τα λάθη πληρώνονται και αυτό έστω και αργά θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Όσοι πήγαν να ψηφίσουν και δεν ήταν λίγοι, αποδείχθηκε πως επιθυμούν την αλλαγή και την ανανέωση, προκειμένου το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να ξαναγεννηθεί και να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή, κάτι που πίστεψαν πως δεν θα μπορούσε να γίνει με αρχηγό τον πρώην πρωθυπουργό.

Ακόμα και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το debate των υποψηφίων θεωρήθηκε όχι μόνο ασέβεια προς τους αντιπάλους του αλλά και ως στοιχείο αδυναμίας, καθώς ήταν βέβαιο πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να απαντήσει για τα μνημόνια, το ΔΝΤ, κλπ. Η πολιτική έχει μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές και αυτό δεν το συνυπολόγισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το πρώτο χαστούκι ήταν ηχηρό και τις επόμενες ημέρες θα διαφανεί αν το έχει καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός. Και θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσει πως στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για να μην προσγειωθεί και πάλι απότομα στην πραγματικότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή εντολή σε Ανδρουλάκη – Το μυστήριο του β' γύρου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η πολιτική πορεία και η χρονιά-ορόσημο

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά