Βορίδης: Προτεραιότητα η αεροπορική πολιτική

Newsroom Newsroom

Βορίδης: Προτεραιότητα η αεροπορική πολιτική

Στο 7ο ετήσιο συνέδριο "Αερομεταφορές- παρόν και μέλλον", παρέστη σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βορίδης έθεσε την αεροπορική πολιτική ως προτεραιότητα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, καθώς ο τομέας αυτός συμβάλει στην ανάπτυξη της "βαριάς βιομηχανίας" της χώρας μας, που είναι ο τουρισμός.

Ο υπουργός παρέθεσε τους δύο βασικούς πυλώνες της πολιτικής του υπουργείου, προς την κατεύθυνση αυτή, που είναι το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων και της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Για το πρώτο, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου Pallas, που θα οδηγήσει σε συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα στη διαχείριση του εναέριου χώρου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συνθήκες της ασφάλειας.

Σε ότι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη μια τέτοια κίνηση να είναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο, τις διασφαλίσεις και τις προϋποθέσεις. Παράλληλα υπογράμμισε ότι απαιτείται μια σωστή τακτική, από την πλευρά της πολιτείας, καθώς το αεροδρόμιο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου.

Ο κ. Βορίδης απέφυγε να πει περισσότερα σχετικά με την πολιτική και τις προθέσεις του υπουργείου του στον τομέα αυτόν, επικαλούμενος το γεγονός ότι βρισκόμαστε, στην ουσία, σε προεκλογική περίοδο και σημείωσε ότι ένας απερχόμενος υπουργός δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved