ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παπακωνσταντίνου-Μιχελάκη για τα ελλείμματα

Κόντρα Παπακωνσταντίνου-Μιχελάκη για τα ελλείμματα

Για το «σκαμνί» της εξεταστικής και τα ελλείμματα, απαντά ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκη.

Ο υπουργός παραπέμπει στο σημερινό άρθρο του Αντ. Σαμαρά στη Wall Street Journal και ισχυρίζεται πως «για πρώτη φορά η ΝΔ παραδέχεται ότι άφησε πίσω της ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που κλήθηκε να χειριστεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ». Και παραθέτει απόσπασμα, σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει μέτρα περιορισμού του ελλείμματος 20 περίπου μονάδων του ΑΕΠ για να μειώσει ένα έλλειμμα που ήταν 15% το 2009 ».

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σημειώνει ο υπουργός ΠΕΚΑ. «Η ΝΔ αναγνώρισε επιτέλους το απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό στον οποίο οδήγησε τη χώρα το 2009».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο για προεκλογικό και μικροκομματικό παραλήρημα του κ. Μιχελάκη. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είχε δηλώσει ότι «είναι προκλητικό, ο άνθρωπος που πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της Εξεταστικής Επιτροπής, να ψάχνει τρόπους για να μείνει υπουργός κι αντί να απολογείται για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της χώρας, ζητά και συγκυβέρνηση»