ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπαθανασίου: Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις δείχνουν την πτώχευση

Γ. Παπαθανασίου: Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις δείχνουν την πτώχευση

Για την πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας σε περίπτωση που επικρατήσουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά που μας λένε τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι ο δρόμος της πτώχευσης και της καταστροφής. Πτωχεύσαμε ελεγχόμενα με τη βοήθεια των εταίρων μας, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξαθλίωση που θα υπάρξει αν επικρατήσουν αντιμνηνμονιακές δυνάμεις. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, μιλάμε για εικόνες που τις έχουνε ζήσει στην Αργεντινή».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παπαθανασίου, οι παραπέρα μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν λύνουν το πρόβλημα λόγω της ύφεσης που αυτά τα μέτρα φέρνουν.

Χαρακτήρισε ως οριζόντιο εισπρακτικό μέτρο το τέλος ακινήτων και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν θα πάρει νέα φορολογικά μέτρα και δεν θα κάνει μειώσεις μισθών, ενώ πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων επιβαρύνει τους πολίτες.