ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ - Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Οι θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ - Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Ανακοινώνοντας την κοινή κάθοδο στις εκλογές της ΔΡΑΣΗΣ και Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο Στέφανος Μάνος παρουσίασε και τις θέσεις του κόμματος.

Οι βασικές της θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση περιλαμβάνουν την επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, την καθιέρωση βασικής εθνικής σύνταξης 700 ευρώ μηνιαίως για κάθε πολίτη -άνδρα ή γυναίκα- που συμπληρώνει τα 67, χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, όπως και την κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.

Η φορολόγηση της υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος, σύμφωνα με τις προτάσεις της ΔΡΑΣΗΣ, πρέπει να γίνεται αποκλειστικώς για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Από την φορολογία θα πρέπει να χρηματοδοτείται και η υγεία, σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο.

Επίσης το κόμμα επιθυμεί μείωση στα εμπόδια απασχόλησης με πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμό των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων.