ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι βλέπουν 6 Μαΐου εκλογές

Όλοι βλέπουν 6 Μαΐου εκλογές

Ο Λ. Παπαδήμος τη Μ. Τετάρτη θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να προκηρυχθούν και επίσημα οι εθνικές εκλογές

Ως επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών όλα δείχνουν πως έχει οριστεί μετά από συνεννοήσεις του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους υπουργούς της κυβέρνησής του η 6η Μαΐου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη μετά την ολοκλήρωση του PSI και την ψήφιση των τελευταίων νομοσχεδίων τη Μ. Τρίτη.

Έτσι η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία, έχοντας περίπου ένα μήνα προεκλογικής περιόδου. Τη Μ. Τρίτη εκτός από την ψήφιση των ν/σ θα προγραμματιστεί και το κλείσιμο της Βουλής.

Την επόμενη ημέρα, Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα προεδρεύσει του υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια μέρα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να προκηρυχθούν και επίσημα οι εθνικές εκλογές.

Μετά την επίσκεψη του κ. Παπαδήμου στη Λευκωσία δείχνουν όλα έτοιμα η χώρα να μπει στην προεκλογική περίοδο και όλα τα κόμματα έχουν προετοιμαστεί γι' αυτό αλλά και προετοιμασμένοι δείχνουν να είναι από καιρό όσοι διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το πολιτικό σύστημα είναι ρευστό, με το δικομματισμό να έχει υποστεί καίρια πλήγματα στη δύναμή του. Ενδεικτικό είναι πως κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν ξεπερνάει με ευκολία το ψυχολογικό όριο του 20%.

Όμως την ίδια στιγμή, τα προϋπάρχοντα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν εμφανίζουν κάποια αλματώδη άνοδο. Οι απογοητευμένοι πολίτες δηλώνουν στις εταιρείες δημοσκοπήσεων πως εμπιστεύονται τα νεοσυσταθέντα κόμματα της ΔΗΜ.ΑΡ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τα οποία όμως και αυτά δεν ξεπερνούν το 10%.

Πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 40 χρόνων και κανείς δεν διακινδυνεύει προβλέψεις για το τι θα βγάλει η κάλπη το βράδυ της 6ης Μαΐου.