ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KINAΛ: Η «σκιώδης κυβέρνηση» Ανδρουλάκη - Οι αναβαθμισμένοι ,οι αμετακίνητοι και η έκπληξη

KINAΛ: Η «σκιώδης κυβέρνηση» Ανδρουλάκη - Οι αναβαθμισμένοι ,οι αμετακίνητοι και η έκπληξη
Δεν υπήρξαν θεματικές αλλαγές στα «χαρτοφυλάκια» της «σκιώδους κυβέρνησης» του Νίκου Ανδρουλάκη
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τους νέους τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας και κάποιες ακόμα ημέρες από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου ο νέος αρχηγός του κόμματος να ανακοινώσει τις νέες αρμοδιότητες των βουλευτών του.

Αν και δεν υπήρξαν θεματικές αλλαγές στα «χαρτοφυλάκια» της «σκιώδους κυβέρνησης» του Νίκου Ανδρουλάκη, καθίσταται σαφές ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε μία αναδιάταξη των δυνάμεων της κοινοβουλευτικής ομάδας, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Οι αναβαθμισμένοι

Μιλώντας με μπασκετικούς όρους, αυτό που στην πραγματικότητα θέλησε να κάνει, είναι να «ματσάρει» τις κρίσιμες για την εποχή κυβερνητικές θέσεις με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης. Έτσι, η επιλογή του να δώσει τα κρίσιμα «χαρτοφυλάκια» Υγείας και Ανάπτυξης -δηλαδή τα δύο πιο καυτά θέματα αυτής της περιόδου, εξαιτίας της πανδημίας και της ακρίβειας- στους Γιώργο Φραγγίδη και Απόστολο Πάνα, αντίστοιχα, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Οι δύο αυτοί βουλευτές στήριξαν ανοιχτά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ο αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής ποντάρει πολλά πάνω τους, προκειμένου να βελτιώσει την αντιπολιτευτική γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη.

Τον νέο, αλλά κρίσιμο τομέα της Κλιματικής Αλλαγής, τον παρέλαβε η Τόνια Αντωνίου, παρότι ήταν η οργανωτική υπεύθυνη της καμπάνιας του Γιώργου Παπανδρέου.

Η έκπληξη

Αν μπορούμε να μιλήσουμε για μία έκπληξη, αυτή είναι η ανάθεση του «χαρτοφυλακίου» Άμυνας στον Βασίλη Κεγκέρογλου. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο ΚΙΝΑΛ, γνωρίζουν ότι οι δύο ηρακλειώτες δεν διατηρούσαν προεκλογικά και την καλύτερη θέση.

Μάλιστα, η «απομάκρυνση του από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν επί της ουσίας η πρώτη ενέργεια του Νίκου Ανδρουλάκη. Πλέον, όμως, ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ του εμπιστεύτηκε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, αυτόν της Άμυνας, δείχνοντας ότι έχει αφήσει τα πάντα πίσω στο παρελθόν, πορευμένος ενωτικά στο μέλλον.

Οι αμετακίνητοι

Ενδεικτικό του ενωτικού τρόπου με τον οποίο κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι το γεγονός ότι ενημέρωσε πρώτα τα κοινοβουλευτικά στελέχη που ήταν υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη – και αργότερα τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Μάλιστα, οι τρεις τους διατήρησαν τα «χαρτοφυλάκια» που είχαν από πριν, με τον Χάρη Καστανίδη να «ελέγχει» τους υπουργούς Επικρατείας, τον Γιώργο Παπανδρέου τα θέματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον Ανδρέα Λοβέρδο, τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει σήμερα το σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Άγρια επίθεση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ

Κακοκαιρία Διομήδης: Νεκρή εντοπίστηκε η 24χρονη που αγνοούνταν στις Σέρρες

Σεισμός τώρα στη Θεσσαλονίκη

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)