ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: 50 επιπλέον σημεία για διενέργεια Rapid test με τη συνδρομή του στρατού

Πλεύρης: Και ο στρατός στη μάχη των PCR
Πλεύρης: Και ο στρατός στη μάχη των PCR
INTIME NEWS

«Θα προστεθούν 50 ακόμη σημεία πανελλαδικά για δωρεάν τεστ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα γίνουν συνολικά 100 τα σημεία μαζί με τις μονάδες του ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία, όπου διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι».

O στρατός θα συνδράμει για να αυξηθούν τα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν Rapid test, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα ότι «θα προστεθούν 50 ακόμη σημεία πανελλαδικά για δωρεάν τεστ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα γίνουν συνολικά 100 τα σημεία μαζί με τις μονάδες του ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία, όπου διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι, ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης. Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, ανά την επικράτεια και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα».

Ο κ. Πλεύρης σε σχέση με την συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ εξήγησε ότι στηνχώρα μας έχει επιλεγεί ένα μοντέλο που περιλαμβάνει την δωρεάν διάθεση πολλών self -test πολλά σημεία για να γίνονται δωρεάν rapid και PCR, με το μοριακό τεστ όπως κάνουν όλες οι χώρες, να συνδέεται κυρίως με επιβεβαίωση νόσησης και σε ανεμβολίαστους.

«Όταν είσαι η πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους σημαίνει ότι ελέγχεις πολύ περισσότερο τον πληθυσμό και έχεις πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα. Έχουμε επιλέξει αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστες μέθοδοι και επειδή θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στην Όμικρον, που κατά βάση η νόσηση και σε πληθυσμό νεότερο, είναι νόσηση που δεν εγκυμονεί κινδύνους όπως τα άλλα στελέχη, είναι για εμάς πιο σημαντικό να τα βρίσκουμε και να κάμπτουμε την μεταδοτικότητα παρά να αναλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα στην πλήρη θετικοποίηση των πάρα πολλών κρουσμάτων που βρίσκονται».

«Πράγματι ξεκίνησε η επίταξη υπηρεσιών από την 3η και 4η ΥΠΕ από την Βόρεια Ελλάδα και στο κομμάτι της Αθήνας και του Πειραιά, έχουμε ζητήσει από τους επικεφαλής των ΥΠΕ, να μας υποδείξουν τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε να είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί για την επίταξη υπηρεσιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει σήμερα το σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Άγρια επίθεση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ

Κακοκαιρία Διομήδης: Νεκρή εντοπίστηκε η 24χρονη που αγνοούνταν στις Σέρρες

Σεισμός τώρα στη Θεσσαλονίκη

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)