ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν μπορώ να πιω καφέ με τη γυναίκα μου»!

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν μπορώ να πιω καφέ με τη γυναίκα μου»!

Ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην «τσάρος» της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξακολουθεί να επιμένει πως το «Μνημόνιο» δεν ήταν λάθος αλλά η μόνη επιλογή καθώς δεν υπήρχαν εναλλακτικές.

«Πήγαμε στο Μνημόνιο» για να μην χρεωθούμε δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και το έργο του…

Μάλιστα δήλωσε πως υπήρξαν και παραλήψεις και λάθη και στην ερώτηση αν διαφώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό, τόνισε πως για δύο χρόνια είχε στενή συνεργασία μαζί του.

«Ο κ. Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε» δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να χρήσει τον εαυτό του ως τον «απόλυτο» οικονομολόγο…..

«Ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος δεν υπάρχει που να ξέρει από αγορές και να λέει ότι μπορούσαμε να εισπράξουμε από τις αγορές. Θα ήταν προδοσία να μην έχουμε καύσιμα και τρόφιμα. Σας προκαλώ να μου φέρετε όλους αυτούς τους οικονομολόγους».

Για την κάθοδο του στις εκλογές είπε ότι θα συμμετέχει και θα κριθεί από τον κόσμο. Παράλληλα διέψευσε ότι οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι παγωμένες.

«Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο, να πιω καφέ με τη γυναίκα μου» δήλωσε επίσης και συμπλήρωσε: «Για όλα φταίω εγώ. Μακάρι αν είχα καλύτερη σχέση με τον κ. Γεωργακόπουλο να μπορούσα να δανειστώ περισσότερα και να μην κόψω μισθούς και συντάξεις».