ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς στο Φανάρι: «Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση»

Αντ. Σαμαράς στο Φανάρι: «Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση»

«Προβλέπουμε το δικαίωμα του κόσμου να εκτονώσει την πίεση όλη προς μία θετική κατεύθυνση και να υπάρχει ένα αποτέλεσμα δημιουργικό για την Ελλάδα», δήλωσε ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στο Φανάρι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «υπάρχει θυμός, υπάρχει αγανάκτηση δικαιολογημένη, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει και λογική της πατρίδας»

«Ευχόμαστε στον ίδιο και την κυρία Σαμαρά και τους συνεργάτες του κάθε καλό. Και σε όλο τον ελληνικό λαό καλύτερες ημέρες και Καλή Ανάσταση με όλες τις σημασίες της λέξης», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος στο στον πατριαρχικό γραφείο τον κ. Σαμαρά.

«Καλή Ανάσταση!», απάντησε ο αρχηγός της Ν.Δ. «Ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σας στις άγιες μέρες του Πάσχα», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στη βαθειά κρίση, που ζει ο ελληνικός λαός.

«Μετά την Σταύρωση έρχεται και η Ανάσταση. Πιστεύουμε πραγματικά, γι' αυτό το λόγο πέρα από την πίστη μας απαιτείται να υπάρχει και αισιοδοξία και ελπίδα...», είπε για να προσθέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης «... και κουράγιο».

«...και κουράγιο», συμφώνησε ο κ. Σαμαράς.

«Και κουράγιο. Ο Πωλ Κλοντέλ είπε ότι τα δύσκολα είναι για τους γενναίους», ανταπάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.