ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη για τα τεστ και τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Γεωργιάδης Πολάκης Βουλή
Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή σύγκρουση διαδραματίστηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη.

Σφοδρή αντιπαράθεση επικράτησε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, αναφορικά με ζητήματα ιδεολογικής ηγεμονίας, για τις τιμές των PCR τεστ αλλά και για τις δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας κατά το δοκούν ανάλογα με το αν ελέγχεται δικό του στέλεχος ή πολιτικός αντίπαλος. Παράλληλα πρόσθεσε «Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέους. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Γι αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

Αναφερόμενος στις τιμές των τεστ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «Σύμφωνα με την σημερινή λίστα της ΕΕ η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές κατά μέσο όρο. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα».

Σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις στη Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι «Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δρ. Τζέκιλ και κ. Χαϊντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε τουιτ. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Παύλο Πολάκη να φωνάζει από τα έδρανα της Ολομέλειας «τικ – τακ».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για το ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας ότι «Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους ή για κανένα. Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσθέσω και κάτι άλλο. Στην δίκη θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω ότι είναι παντελώς αθώοι. Η δε Ανδρονίκη Θεοφυλάτου είναι η καλύτερη συνεργάτης που έχω».

«Πυρά» από τον Παύλο Πολάκη

Κατόπιν πήρε τον λόγο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λέγοντας ότι «Το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μόνο που αυτή η ιδεολογία δεν είναι έτσι. Είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το ’45. Όταν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι είχαν τακιμιάσει με τους Γερμανούς».

«Εγώ έγινε αριστερός, όταν η οικογένειά μου που ήταν δασκάλοι, έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη ότι δεν είναι εθνικώς επικίνδυνοι για να διοριστούν. Εγώ έτσι έγινε αριστερός και όχι γιατί μπήκα σε ένα σούπερ μάρκετ για να δω τι έχει το ράφι» είπε απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Όσον αφορά τα PCR είπε χαρακτηριστικά: «Από τον Μάρτη του 2021 σας έχω πει, βάλτε διατίμηση και συνταγογράφηση στα 25 ευρώ» και συμπλήρωσε «τα 47 ευρώ που έβαλες εσύ διατίμηση είναι δώρο στις μεγάλες αλυσίδες να κλείσουν τους μικρούς».

Μάλιστα, τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό «κολοκύθια νόμο έκανες για τους ανασφάλιστους. Εμείς διαγράψαμε 28 εκατομμύρια ευρώ χρέη, και επί των ημερών σου που είχαν σταλεί στην εφορία, από ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία. Και 105 εκατομμύρια δεν τα αφήσαμε να πάνε στην εφορία. Και τολμάς και λες ότι έκανες το νόμο για τους ανασφάλιστους και δεν ντρέπεσαι».

«Θυμάσαι όταν για πρώτη φορά είπα εδώ τους 22 διορισμούς; Που τι ήταν αυτοί; Οι μετακλητοί που με αυτό τον τρόπο πήρες εσύ στο Υπουργείο Υγείας και τους διόριζες υποτίθεται στις δομές οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κι έλεγες ότι θα μου ξεριζώσεις το μουστάκι. Και σου πειράξαμε την οικογένεια όταν το χαρτάκι έλεγε ότι τους συνέστησε η σύζυγός σου. Έτσι δεν έγιναν όλα; Τότε έλεγες ότι ήταν σκευωρία» υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης.

Και συμπλήρωσε «Ό,τι και να κάνεις η αλήθεια βγαίνει στο τέλος. Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία επειδή αποκάλυψε ότι η Novartis στην Αμερική πλήρωσε 350 εκατομμύρια ευρώ επειδή τα πιάσανε πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου εσύ προσωπικά να ζητήσουμε από τη Novartis τα λεφτά πίσω; Φοβάσαι τον Φρουζή;» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Τζώρτζης Μονογυιός: Συγκλονιστικές εικόνες με τα εγκαύματα του φίλου του που τον απεγκλώβισε

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)