ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στον Πρόεδρο της Βουλής

Εξεταστική Επιτροπή
Στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα
Intime News

Αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν «η διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέλαβε σήμερα το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και τις πορισματικές γνώμες που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον γραμματέα, κ. Γιάννη Μελά.

Αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν «η διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Παραδίδοντας το Πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, έχουμε την τιμή να σας παραδώσουμε σήμερα, ως Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, το Πόρισμα αυτής, όπως διαμορφώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής μας κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας των μελών της, προκειμένου να υποβληθεί στην Ολομέλεια κατά τα οριζόμενα του άρθρου 148 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων. Θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση.

Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στη Διεύθυνση Ειδικών Μονίμων Επιτροπών και στη Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής και να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη αρωγή στο έργο μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την κατάθεση των τεσσάρων εμπλεκόμενων στην υπόθεση βιασμού

Υπόθεση Παντελίδη: Μαρτυρία ιατροδικαστή – «Οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία Ελπίδα με πυκνές χιονοπτώσεις

Ευλαμπία Ρέβη: Μου έστειλαν και εμένα πρόσκληση να πάω σε ιδιωτικό πάρτι με 3.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων