ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πονοκέφαλος» η μετάλλαξη Όμικρον και το κενο στους εμβολιασμούς: Προς νέα παράταση τα μέτρα

«Πονοκέφαλος» η μετάλλαξη Όμικρον και το κενο στους εμβολιασμούς: Προς νέα παράταση τα μέτρα
Το γεγονός ότι μετάλλαξη Δέλτα παραμένει κυρίαρχη στη χώρα στη χώρα μας και δεν έχει εξοστρακιστεί από την Όμικρον ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους.
INTIME

Τα υγειονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν εφησυχασμό λένε κυβέρνηση και ειδικοί - Tα στοιχεία για Όμικρον και εμβολιασμούς

Η μείωση των κρουσμάτων κάθε άλλο παρά λήξη συναγερμού έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς. Το γεγονός ότι μετάλλαξη Δέλτα παραμένει κυρίαρχη στη χώρα στη χώρα μας και δεν έχει εξοστρακιστεί από την Όμικρον ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 50% των εισαγωγών έχει προσβληθεί με αυτή την μετάλλαξη. Στην δε Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό ξεπερνάει το 60%. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία πιέζονται με πολλές εισαγωγές και νοσηλείες και από την μετάλλαξη Όμικρον.

Και σαν να μην μας έφτανε η Όμικρον μάθαμε και την Όμικρον 2 που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα στην χώρα μας σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.
Εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον.

Ο συγκεκριμένος ονομάζεται και «κρυφός» καθώς έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή του.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, οι διασωληνωμένοι και αυτοί που τελικά προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των νεκρών της πανδημίας είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Και εδώ εντοπίζεται το άλλο σημαντικό πρόβλημα που παραμένει άλυτο. Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων πολιτών αλλά και αυτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση-περίπου 870.000.

Ταυτόχρονα είναι γεγονός ότι ο ρυθμός εμβολιασμού έχει πέσει και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επόμενη μέρα και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό που έχει διαμορφωθεί δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν δύσκολο να αρθούν οι περιοριεμοί την επόμενη εβδομάδα καθώς θα είναι μια απόφαση που θα έχει μεγάλο ρίσκο,υγειονομικό-κοινωνικό αλλά και πολιτικό.

Οι γκρίνιες που διατυπώνονται και καταγράφονται και στις δημοσκοπήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας πιθανόν θα είναι ανεξέλεγκτες αν μια άρση των μέτρων «φουντώσει» εκ νέου το κύμα της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοένα και αυξάνονται οι φωνές ειδικά στις τάξεις των επιστημόνων για παράταση των μέτρων και πέραν της 31ης Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε πριν από λιγα 24ωρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα «πιεστικά» μηνύματα που έστελνε ο διοργανωτής του πάρτι στην 24χρονη

Survivor Spoiler 22/1: Το γράμμα της Μυριέλλας στον Κατσαούνη και οι τρεις νέοι παίκτες