ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Ντινόπουλος: Πώς έστησε την δουλειά ο Άκης

Α. Ντινόπουλος: Πώς έστησε την δουλειά ο Άκης

Τη δική του εκδοχή για τον τρόπο που «στήθηκε» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συν αυτώ η υπόθεση των υποβρυχίων, παρουσιάζει ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια κ. Αργύρης Ντινόπουλος.

«Η δουλειά από την παρέα του Άκη είχε στηθεί έξυπνα. Μετά τα Ίμια. Ποιός θα τολμούσε, τότε, να αρνηθεί την θωράκιση του Αιγαίου με νέα υποβρύχια; Κάπως έτσι «απλοποιήθηκαν» και οι διαδικασίες. Απευθείας ανάθεση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα οποία, μετά, εξαγόρασαν οι γερμανοί. Και οι μίζες άρχισαν να ρέουν. Αλλά υποβρύχια δεν παίρναμε. Όμως οι γερμανοί εισέπραξαν συνολικά 2.033.100.000 ευρώ !

Το ενδιαφέρον, όμως, στην ιστορία αρχίζει μετά.

Το 2010 ήταν γνωστές οι μίζες του Άκη. Και η έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο.

Και τι κάνει τον Σεπτέμβριο του 2010 ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας –και σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- Ευάγγελος Βενιζέλος; Ξεπλένει την αμαρτωλή σύμβαση του Άκη. Με νέα σύμβαση. Που, μάλιστα, την φέρνει στην Βουλή για να έχει και ισχύ νόμου! Και πόσα, επιπλέον, λεφτά δίνει ο Βενιζέλος στους γερμανούς; Κρατηθείτε: 1.300.000.000 ευρώ. Εν μέσω μνημονίου.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν πουληθεί στον λιβανέζο Ισκαντάρ Σάφα. Ο οποίος έχει ήδη εισπράξει 400.000.000 ευρώ (από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα). Και όχι μόνον αυτό. Έχει καταγγείλει και την νέα σύμβαση! Και, βεβαίως, έχει σταματήσει τις εργασίες στα υποβρύχια.

Οι έλληνες φορολογούμενοι έδωσαν ( από το 2000 μέχρι σήμερα) συνολικά 2.433.100.000 ευρώ για ένα μόνον υποβρύχιο. Τον «Παπανικολή». Για τον Άκη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Αλλά φταίει μόνον αυτός;».