ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωνία για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στο ΠΑΣΟΚ

Αγωνία για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στο ΠΑΣΟΚ

Λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (16:00) για την έγκριση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Το τοπίο στο Κίνημα ωστόσο παραμένει ακόμα θολό, με τους υποψηφίους να είναι ακόμα και την τελευταία στιγμή διστακτικοί για το πώς θα βγουν να μιλήσουν στο λαό και θα δικαιολογήσουν τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μετά την «πανστρατιά» που κήρυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και την επιμονή του για ανανέωση στα ψηφοδέλτια κατά 60% και πάνω, άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν από τα «πράσινα» ψηφοδέλτια.

Ήδη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και ο Χρ. Μαγκούφης δήλωσαν επισήμως την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ για να βάλουν πλάτη και σε αυτήν εκλογική αναμέτρηση.

Την πρόθεσή της να συστρατευθεί απολύτως εξομολογείται σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες της και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ ο δρόμος της επιστροφής άνοιξε οριστικά και για τους οκτώ από τους εννέα διαγραφέντες βουλευτές -μια και ο Τάκης Δημητρουλόπουλος έχει πλέον μετακινηθεί στην Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μιχάλη Τζελέπη.

Την ίδια ώρα πάντως που κάποιοι παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, άλλοι εγκαταλείπουν την μάχη του σταυρού.
Χθες, ήταν η σειρά του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, παραμένοντας πάντως ενεργός τόσο στην πολιτική όσο και στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το «πλοίο» ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη πηδήξει οι: Θεόδωρος Πάγκαλος, Σωκράτης Ξυνίδης, Ντίνος Ρόβλιας, Σούλα Μερεντίτη, Θανάσης Τσούρας, Σπύρος Βούγιας, Χρήστος Χάιδος και η Βάσω Παπανδρέου.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει δώσει εντολή να δοθεί μάχη για να πειστούν τα απρόθυμα στελέχη. Το σίγουρο είναι πως σε μερικές ώρες τα ψέματα τελειώνουν και όλοι από αύριο θα πρέπει να ριχτούν στη μάχη του σταυρού. Στην πιο δύσκολη ίσως και αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση όλων των εποχών.