ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ για προβλήματα λόγω κακοκαιρίας: «Επιτελική» αδράνεια και ανικανότητα της κυβέρνησης

κιναλ κακοκαιρία κυβέρνηση
Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

To ΚΙΝΑΛ καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα που καταγράφηκαν εν μέσω κακοκαιρίας. 

Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, η Γραμματέας της ΚΟ και τομεάρχης Εσωτερικών του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, κάνει λόγο για «απουσία κεντρικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού και ετοιμότητας» ενώ προσθέτει πως «Απέναντι στην ‘’επιτελική’’ αδράνεια και την ανικανότητα, συνεχίζουμε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών με τεκμηριωμένες προτάσεις και έμπρακτες πρωτοβουλίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το χάος των τελευταίων ημερών ανέδειξε και πάλι, ακριβώς όπως πριν έναν χρόνο, τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης στο πεδίο του συντονισμού και της συνεργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και των Περιφερειών που επλήγησαν, με μπροστάρηδες τους αξιέπαινους εργαζομένους τους, πάσχισαν σε αντίξοες συνθήκες και με ίδιες δυνάμεις, να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών μας. Αφέθηκαν, όμως, ξανά στην τύχη τους.

Στο πεδίο της πολιτικής προστασίας, οι μεμονωμένες προσπάθειες, για να είναι άμεσες και αποτελεσματικές, προϋποθέτουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συνεργειών μεταξύ Φορέων.

Η απουσία κεντρικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ετοιμότητας και βεβαίως ελέγχου, που θα το διασφάλιζε, υπήρξε δραματικά εκκωφαντική.

Τα γιγάντια θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που μαστίζουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι γνωστά σε όλους. Παρά τις μακροχρόνιες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του, όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά πολλαπλασιάζονται.

Η μεταρρύθμιση των αρμοδιοτήτων, που υποσχέθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνουν διαρκώς από το 2019 μέχρι σήμερα, ακόμα αγνοείται. Ένα χρόνο μετά τη «Μήδεια», έχουν πράξει το απόλυτο μηδέν, αρκούμενοι απλώς σε επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα».

Η μακροχρόνια αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, καθίσταται πλέον επικίνδυνη.

Για την Παράταξή μας, η πολύπλευρη ενίσχυση των Δήμων και των Περιφερειών με τολμηρή αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και με τη συνοδεία των αναγκαίων πόρων, είναι επιτακτική προτεραιότητα. Εμείς, έχουμε άλλωστε δώσει, έμπρακτα δείγματα γραφής, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, για τη σημασία της Αποκέντρωσης, στη συνολική λειτουργία της Πολιτείας.

Απέναντι στην «επιτελική» αδράνεια και την ανικανότητα, συνεχίζουμε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών με τεκμηριωμένες προτάσεις και έμπρακτες πρωτοβουλίες.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ζητώ συγγνώμη, υπήρχαν παραλείψεις με την κακοκαιρία Ελπίδα που θα διορθωθούν