ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας

Βορίδης πολιτική προστασία
Ο Μάκης Βορίδης
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση, αλλά και για τις ευθύνες σχετικά με τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, τόνισε ότι «ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε υπουργείο μια υποβαθμισμένη Γενική Πραμάτεια Πολικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δυο χρόνια».

Παράλληλα, είπε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση, όπως είναι σαφές και πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Σημείωσε δε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Αναφορικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Είσαι ο Τσίπρας και μιλάς για καταστροφές μετά τη Μάνδρα και το Μάτι;