ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Έρχεται μηχανισμός αυτόματων αποζημιώσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος

Οικονόμου: Έρχεται μηχανισμός αυτόματων αποζημιώσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος
Για ανακοινώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ όσον αφορά αποζημιώσεις μετά από διακοπές ρεύματος έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Για ανακοινώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ όσον αφορά αποζημιώσεις μετά από διακοπές ρεύματος έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Σε ανακοινώσεις που θα κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ το επόμενο διάστημα για τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματων αποζημιώσεων μετά από διακοπές ρεύματος παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ και για το θέμα των αποζημιώσεων μετά την κακοκαιρία Ελπίδα.

Αναφερόμενος στην αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι αυτό το ποσό είναι ανεξάρτητο από τις υποχρεώσεις της Αττικής Οδού εάν προσφύγουν κάποιοι στη Δικαιοσύνη ενώ για τους αποκλεισμένους στους δρόμους, όπως έγινε στην Κατεχάκη, είπε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το αν υπουργοί στηρίζονται από τον πρωθυπουργό απάντησε ότι αυτό ισχύει για όλους ενώ σημείωσε αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία, ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Μέτρο μας είναι οι ανάγκες του κόσμου. Αναγνωρίσαμε ότι δεν φτάσαμε ακόμη στο επίπεδο που θέλαμε να φτάσουμε. Υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού του κράτους. Έχουν γίνει αρκετά κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά».

Ειδικά, δε, για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και για το εάν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Η προτεραιότητα μας είναι πως θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Το ζητούμενο δεν είναι το πινγκ πονγκ ευθυνών αλλά να φτάσουμε σε επίπεδο ικανό να διαχειριζόμαστε με επάρκεια κρίσεις. Οφείλουμε να έχουμε αίσθηση του μέτρου. Παντού υπάρχουν ευθύνες αλλά και αντικειμενικοί λόγοι για το τι συμβαίνει. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού».

Γιάννης Οικονόμου για συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στη συζήτηση που ξεκινάει στη Βουλή μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσει ο ελληνικός λαός όλα όσα πρέπει να ειπωθούν για το τι συνέβη στη χώρα τα 2,5 χρόνια σε όλους τους τομείς.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βουλή η κυβέρνηση θα παρουσιάσει όλα όσα έγιναν για την Υγεία, την Παιδεία, για το εισόδημα, τις επενδύσεις, για μια σειρά ζητημάτων καθημερινότητας των ανθρώπων και συνολικά το κυβερνητικό έργο. «Προχωράμε με επιτυχίες και αδυναμίες, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Έχουμε το θάρρος να λέμε τι δεν πήγε καλά και να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες κρίσεις αυτά τα 2,5 χρόνια. Θα συζητηθεί και αυτό, και οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Η πρόταση δυσπιστίας έγινε εξαιτίας της εντεινόμενης απαξίωσης και φθοράς του κ. Τσίπρα ο οποίος βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος αναφερόμενος στη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη την χαρακτήρισε αντιφατική και πρόσθεσε ότι «είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως είπε προσεγγίζει τα προβλήματα «χωρίς ρεαλισμό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής: Η τριήμερη πόλωση, η κομματική συσπείρωση κι ένα μπούμερανγκ που πλανάται στον αέρα

Τι επιδιώκει να κερδίσει ο Τσίπρας από την πρόταση δυσπιστίας

Πρόταση μομφής: Κέρδη και ζημιές για κυβέρνηση και αντιπολίτευση