ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Δυσαρέσκεια ΚΙΝΑΛ για τη μη παραχώρηση αίθουσας για ΚΟ - Η απάντηση Τασούλα

κατρίνης κιναλ
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε αίθουσα για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την Κυριακή, έτσι ώστε να υπάρξει ομιλία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και να διανεμηθεί στα κανάλια, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε. Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από τη στιγμή που δεν είναι βουλευτής δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της ΚΟ το μεσημέρι της Κυριακής, παράλληλα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει ομιλία του κ. Ανδρουλάκη η οποία θα μεταδιδόταν στη συνέχεια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το αίτημα, ωστόσο, για παραχώρηση αίθουσας για τη συνεδρίαση της ΚΟ, δεν έγινε δεκτό.

Δυσαρέσκεια για τη μη παραχώρηση αίθουσας για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

Το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εξηγώντας: «Ζήτησε ο κύριος Ανδρουλάκης να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Κυριακής, την ίδια στιγμή που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία των αρχηγών των κομμάτων. Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε. Το θέμα του γεγονότος ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου. Όταν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει η κοινοβουλευτική του ομάδα συνεδρίαση, δεν ήταν σε ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια του κοινοβούλιου. Πρέπει να λυθεί στην διάσκεψη των προέδρων το ζήτημα, γιατί δεν είναι κάτι που θα γίνει μία φορά αλλά θα γίνεται συστηματικά δεδομένης της κατάστασης».

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, «στη συζήτηση του προϋπολογισμου έδωσα γιατί ήταν η πρώτη φορά που κύριος Ανδρουλάκης ως νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα μιλούσε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, αυτή την άδεια, αλλά δεν μπορώ μόνος μου να χειριστώ αυτό το θέμα και πρέπει να θα το αποφασίσουμε στην διάσκεψη των προέδρων. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Ανδρουλάκης δεν έμεινε ευχαριστημένος με αυτή μου την στάση αλλά δεν μπορώ να παίρνω τέτοιες αποφάσεις ενώ η Βουλή έχει μια τέτοια κορυφαία διαδικασία και κυρίως δεν μπορεί να λαμβάνουμε αποφάσεις τα κατά περίπτωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για πρόταση μομφής: Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση - Όχι στα μικροπολιτικά παιχνίδια