ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Δείτε τις εκταμιεύσεις σας προς την εταιρία που έκανε τα βίντεο προγεννητικής αγωγής

Νίκη Κεραμέως
Απάντηση της υπουργού στις αιχμές του Τσακαλώτου για τα ιδιωτικά κολέγια αλλά και τα ΕΠΑΛ
Intime News

Το «γάντι» σήκωσε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως στην επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Νάντιας Γιαννακοπουλου του ΚΙΝΑΛ και του Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ σχετικά με τα βίντεο εταιρίας για την προγεννητική αγωγή, τα οποία έλαβαν την έγκριση του Ι.Ε.Π για να διδαχθούν στα σχολεία

«Όπως ξέρετε έκανα παρέμβαση προκειμένου ακριβώς η έγκριση που είχε δοθεί από το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής για το πρόγραμμα αυτό να ανακληθεί. Και καλός ανακλήθηκε. Για να έχετε εικόνα εγκρίνονται τέτοια προγράμματα πάνω από 1300 κατά έτος. Είναι παράλληλες δράσεις. Μέσα στα 1300 έγινε αυτή η έγκριση και ανακλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι δεν έπρεπε να έχει δοθεί. Αυτό γίνεται εκτός του ωρολόγιου προγράμματος. Δείτε τι γίνεται εντός. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη η οποία θέσπισε μέσα στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα πλήρες οριζόντιο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής. Εσείς τι κάνατε; Μία θεματική εβδομάδα. Αυτή ήταν η πραγματική αντιμετώπιση αυτής της κυβέρνησης γι’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα» ανέφερε η κυρία Κεραμεως και απευθυνόμενη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε: «Κοιτάξτε λίγο τι εκταμιεύσεις έχετε κάνει εσείς για την εταιρεία αυτή!».

Νωρίτερα απάντησε στις αιχμές του κ. Τσακαλώτου για τα ιδιωτικά κολέγια αλλά και τα ΕΠΑΛ, υποστηρίζοντας ότι «θέλει πραγματικά θράσος να μιλάτε εσείς για εμπορία κολεγίων όταν επί ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα σε απόφοιτους των κολεγίων να μπουν στο Δημόσιο».

Σχετικά με το ζήτημα των ΕΠΑΛ που έθιξε ο κ. Τσακαλωτος, η υπουργός απάντησε: «Οφείλεται μία απολογία σε όλα αυτά τα παιδιά που κορόιδεψατε, που το αφήνετε να εγγραφούν με βαθμούς 0,6 στα 20 και τους δίνω φρούδες ελπίδες για να πάρετε ψήφους. Εμείς βγήκαμε και είπαμε θα αναβαθμίσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και θα φτιάξουμε επαγγελματικά λύκεια. Βρήκαμε τις ανάγκες των παιδιών και της κοινωνίας. Για να έχουν οι σπουδές των παιδιών μας αντίκρισμα, όχι ψήφους για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος σε Κεραμέως: Θα γυρίσουμε στην ποδιά και θα απαγορευτεί το rock