ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μπάχαλο στη Βουλή, οι ίσες αποστάσεις του ΚΙΝΑΛ και η ανάγκη για ξεκάθαρες θέσεις

Το μπάχαλο στη Βουλή, οι ίσες αποστάσεις του ΚΙΝΑΛ και η ανάγκη για ξεκάθαρες θέσεις
Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του Κινήματος Αλλαγής

Έντονη αντίδραση της ΝΔ στις ίσες αποστάσεις του ΚΙΝΑΛ

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο από χθες δεν τιμούν συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι εκφράσεις πεζοδρομίου και οι έντονοι καβγάδες δεν αρμόζουν στο ναό της Δημοκρατίας και θα πρέπει τέτοια φαινόμενα να καταδικάζονται από τους 300 εκλεγμένους βουλευτές.

Στη Βουλή επικρατεί κλίμα πόλωσης και έντασης με αφορμή την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, όταν ο εκτελών χρέη προέδρου, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκλεισε το μικρόφωνο στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να τοποθετείται στη Βουλή, να κρίνει και να επικρίνει αλλά όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σέβονται το χώρο που βρίσκονται, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα και το προεδρείο της Βουλής πρέπει να σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να της τηρεί απαρέγκλιτα.

Τα όσα θλιβερά εκτυλίσσονται στη Βουλή έχουν οδηγήσει στα άκρα την κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ έχει πάρει μέχρι στιγμής αποστάσεις, καθώς φαίνεται πως δεν θέλει να εμπλακεί στη σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας. Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα, που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

Η παραπάνω ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με το γραφείο Τύπου του κόμματος να κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ πως οι ίσες αποστάσεις απέναντι στο πρωτοφανές χθεσινό περιστατικό, όπως το χθεσινό με τον κ. Πολάκη στη Βουλή, σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά πάντως στη στάση του ΚΙΝΑΛ για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν λείπουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έπρεπε σε τέτοια σοβαρά ζητήματα να έχει ξεκάθαρη θέση και να μη λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος. Και αυτό διότι, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις είναι αναγκαίο να εκφράζει ξεκάθαρες θέσεις, να επιδοκιμάζει ή να αποδοκιμάζει συμπεριφορές ή ενέργειες, ώστε να μη δημιουργείται θολή εικόνα σχετικά με τη θέση του κόμματος σε σοβαρά ζητήματα. Και αυτό αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο για τη συνολική στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ όλο το επόμενο διάστημα, καθώς οι ίσες αποστάσεις που επιλέγει μέχρι στιγμής να κρατά και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα, όπως αυτά που έχουν προκύψει στη Βουλή, ίσως δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις για το τι επιδιώκει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το μόνο βέβαιο είναι πως όλα τα κόμματα χρειάζεται να έχουν ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα σοβαρά θέματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.