ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Σαμαρά ο ιταλός δήμαρχος, που προσέφερε το μισθό του

Στο Σαμαρά ο ιταλός δήμαρχος, που προσέφερε το μισθό του

Συνάντηση με το φιλέλληνα ιταλό δήμαρχο της πόλης Cava de’ Tirreni Marco Galdi είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Οι δύο δήμαρχοι ανακοίνωσαν την αδελφοποίηση των πόλεών τους με την ευκαιρία της βράβευσης του Marco Galdi από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του να προσφέρει το μισθό του στον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήρε την απόφαση του Marco Galdi να διαθέσει, μέχρι το τέλος της θητείας του, το μισθό του δημάρχου στο ελληνικό κράτος στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Ο Marco Galdi μίλησε με εγκάρδια λόγια για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού υπέρ της χώρας μας.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την Ευρώπη να συμβάλει στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της χώρας μας.

Η κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, ενώ ο ιταλός δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Ο Marco Galdi αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις, που έχει καλλιεργήσει με πολλές ελληνικές πόλεις και ιδιαίτερα με το Δήμο Αμαρουσίου και το Δήμαρχο Γ. Πατούλη, προσωπικά, συνεργασία που θα επισφραγιστεί με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Τον ιταλό δήμαρχο συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος της πόλης Cava de’ Tirreni Vincenzo Landolfi, ο αντιδήμαρχος Βύρωνα Χρίστος Γώγος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Ανατολική Πελοπόννησο Χρήστος Παπαβασιλείου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης.