ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα γεννά η υπονομευτική στάση Λοβέρδου απέναντι στον Ανδρουλάκη

Ερωτήματα γεννά η υπονομευτική στάση Λοβέρδου απέναντι στον Ανδρουλάκη

Αποφασισμένος να κινηθεί απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις «πάγιες» προσωπικές απόψεις του, δείχνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που με την τοποθέτηση του περί «ισαποστάκηδων», διατάραξε το εξαιρετικό κλίμα που επικρατούσε το τελευταίο δίμηνο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, η ταύτιση του με τη ρητορική του Μαξίμου, γεννά πολλά ερωτήματα ως προς τον χρόνο, αλλά και την πολιτική στόχευση αυτής της δημόσιας παρέμβασης.

Αν κάποιος υποστηρίξει ότι οι αιχμές που άφησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για τον αρχηγό του, ήταν κεραυνός εν αιθρία, είτε θα λέει ψέματα, είτε θα έχει κακή πληροφόρηση. Ήταν σαφές ότι στο περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα έρχονταν η πρώτη διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Άλλωστε, όλοι γνώριζαν ότι ο πρώην υπουργός δύσκολα θα αποδέχονταν την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της παράταξης, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον είχαν πείσει ότι όχι απλά θα κέρδιζε την αναμέτρηση, αλλά θα το έκανε και με σχετική άνεση.

Το ότι στη Χαριλάου Τρικούπη περίμεναν το «χτύπημα» του Λοβέρδου, το δείχνει η απάντηση που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για το ζήτημα των δήθεν «ίσων αποστάσεων» που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι κρατάει απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η εφημερίδα είχε τυπωθεί πριν ο Λοβέρδος επιτεθεί εναντίον του. Επομένως, είναι σαφές ότι ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, με αυτή την τοποθέτηση του, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του, συνολικά, και όχι να απαντήσει στον Λοβέρδο, ειδικά.

Εκείνο που, ίσως, δεν θα περίμεναν οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ο χρόνος που εκδηλώθηκε η «ανταρσία» του πρώην υπουργού των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου-Σαμαρά.

Το ότι ο Λοβέρδος χρησιμοποίησε μέρος της επιθετικής ρητορικής που χρησιμοποιεί εναντίον του Ανδρουλάκη το Μέγαρο Μαξίμου, ακριβώς την εβδομάδα που η κυβερνητική πλευρά επέλεξε να επιτεθεί συστηματικά και μεθοδικά εναντίον του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, γεννά σοβαρά ερωτήματα ως προς τα κίνητρα του.

Γιατί μπορεί ο Λοβέρδος να υποστηρίζει δεξιά και αριστερά ότι ο ίδιος δεν θα μπαίνει, πλέον, σε «καλούπια» και θα τοποθετείται βάσει των «πάγιων θέσεων» του, ωστόσο η «ταύτιση» του με το Μαξίμου, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Προς ώρας, πάντως, οι συνομιλητές του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον του βουλευτή του Βόρειου Τομέα της ΄Β Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.