ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη εργαζομένων και κοινωνικών διεκδικήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη εργαζομένων και κοινωνικών διεκδικήσεων
Στηρίζει τα αιτήματα εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πλευρό εργαζομένων και αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και των αγροτών που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει όχι μόνο να τους στηρίξει στα πλαίσια της αντιπαράθεσης του με την κυβέρνηση, αλλά και για να τους μεταφέρει τις δικές του προτάσεις, επί των αιτημάτων τους.

Αν και σε καμία περίπτωση δεν επικρατεί στη χώρα μεγάλη κοινωνική ένταση -όχι τουλάχιστον φανερή-, εντούτοις, σήμερα, υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα διεκδικήσεων.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη βιομηχανία «Λάρκο», η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, κάτι που σημαίνει ότι οι 1.200 εργαζόμενοι της κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων της «Λάρκο», στηρίζοντας απόλυτα τον αγώνα τους προκειμένου να μείνει ζωντανή η εταιρία, θέτοντας ως «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του τη διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της εταιρίας, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στον Πειραιά, στο λιμάνι, εκεί όπου ξέσπασαν νέες κινητοποιήσεις των εργατών της Cosco, μετά από την κωλυσιεργία της εταιρίας να υπογράψει την Συλλογική Σύμβαση που είχε συμφωνήσει μετά την πολυήμερη απεργία του περασμένου Οκτωβρίου.

Και σε αυτό το μέτωπο προσπαθούν να παρέμβουν τα τοπικά στελέχη και οι βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειξαν καλύτερα «αντανακλαστικά», χθες, σε σχέση με τις προηγούμενες μεγάλες κινητοποιήσεις, όταν και για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, άργησαν να στηρίξουν τα αιτήματα των απεργών.

Τρίτο μέτωπο στο οποίο η Κουμουνδούρου ποντάρει, είναι αυτό των αγροτών. Στα μπλόκα βρίσκονται οι βουλευτές του κόμματος, επιχειρώντας να δείξουν έμπρακτα στους αγρότες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο πλευρό τους. Πάντως, στη παρούσα φάση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να επισκεφτεί κάποιο μπλόκο, αλλά γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει συνάντηση με το συντονιστικό των μπλόκων.

Η γενική αίσθηση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως στον χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν σύντομα και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας της ακρίβειας.

πως, όμως, σημειώνουν συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, δεν αρκεί η γενική και αόριστη στήριξη των αιτημάτων εκείνων που αντιδρούν, αλλά οι λύσεις που θα δώσει μία προοδευτική κυβέρνηση, από τις πρώτες κιόλας ημέρες που θα σχηματιστεί.

Η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες μισθολογικές κλίμακες, θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή αυτή η κυβέρνηση.

Παράλληλα, σκοπεύει να νομοθετήσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου για τις απεργίες, αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις σε ότι έχει να κάνει με την ανάσχεση της ακρίβειας στα βασικά ήδη διατροφής και την ενέργεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.